Miten menee -kampanja haastaa kysymään nuorten kuulumisia

Lasten ja nuorten keskus käynnistää Miten menee -kampanjan, jossa haastetaan kysymään kuulumisia nuorilta. Kampanja on käynnissä ystävänpäivään 14. helmikuuta saakka.

Miten menee -kampanja sai alkunsa nuorten lisääntyneestä yksinäisyydestä.

Korona-aikana nuorten arkea ovat haastaneet etäopiskelu, sosiaalinen eristäytyminen ja harrastusten keskeytyminen. Kouluterveyskysely ja Nuorisotutkimusseura antavat huolestuttavaa tietoa siitä, että nuorten yksinäisyyden kokemukset ovat kasvaneet pandemian aikana.

Kampanjassa haastetaan kysymään kymmeneltä nuorelta mitä heille kuuluu. Kuulumisten kysyminen on pieni teko, jolla voi olla suuri merkitys yksinäiselle nuorelle.

– Korona-aikana olen huomannut, että usein omat kuulumisten kyselyn rahkeet niin töissä kuin kotona menevät niihin ”välttämättömiin” kohteisiin. Entäs ne kaikki muut tärkeät ihmiset, jotka ovat kanssani jakaneet elämän eri osa-alueita? Nyt olisi hyvä aika kysyä heiltä: Miten menee? hankesuunnittelija Ville Kämäräinen Lasten ja nuorten keskuksesta sanoo.

Haasteeseen osallistuvat voivat myös levittää haastetta eteenpäin esimerkiksi kavereille, kollegoille, opettajille, valmentajille…

Yhteisvastuukeräyksellä lisätään turvallisia aikuisia

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Keräyksessä nostetaan erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joiden keskuudesta löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa.

Lasten ja nuorten keskus on mukana kotimaisena kumppanina vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksessä. Yhteisvastuuvaroilla Lasten ja nuorten keskus kehittää erityisesti nuorten hyvinvointia tukevaa Saapas- ja Moottoripajatoimintaa sekä lapsiperheiden tueksi Perheystävätoimintaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää