Talvisodan päättymisen muistokonsertti Oulun tuomiokirkossa

Oulun tuomiokirkossa maanantaina 13.3. kello 18 kirkkokonsertti, jossa Oulun Tammenlehväkuoro ja Pohjan Laulu esittävät isänmaallista ja hengellistä mieskuoromusiikkia.

Maaliskuun 13. päivänä 1940 päättyivät 105 päivää jatkuneet talvisodan taistelut raskain ehdoin saavutettuun rauhaan.

Isänmaataan puolustaessaan yli 26 000 suomalaista oli menettänyt rintamalla henkensä. Lisäksi Neuvostoliitolle jouduttiin Moskovan rauhassa luovuttamaan suuria osia maastamme kuten lähes koko Karjala sekä alueita Sallasta ja Kuusamosta. Suomen itsenäisyys kuitenkin säilyi.

Talvisodan päättymispäivän muistoksi järjestetään Oulun tuomiokirkossa maanantaina 13.3. kello 18 kirkkokonsertti, jossa Oulun Tammenlehväkuoro ja Pohjan Laulu esittävät isänmaallista ja hengellistä mieskuoromusiikkia. Tammenlehväkuoron puheenjohtaja Paavo Saari pitää konsertin alussa puheen.

Konsertin johtaa Mihkel Koldits, joka on jo pitkään toiminut molempien kuorojen johtajana. Talvisodan päättymisen muistopäivän konsertiss molemmat kuorot esittävät ensin omia laulujaan ja laulavat loppuosan yhdessä.

Ohjelmaan sisältyvät muun muassa Axel von Kothenin hymni Rukous, Taneli Kuusiston Suomalainen rukous, Erkki Melartinin Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan ja Kalervo Hämäläisen Veteraanin kiitoslaulu.

  • Kirkkokonserttiin on vapaa pääsy, ohjelmalehtisen hinta on 10 euroa.

Sankarivainajista kerätään tietoa

Tiedätkö Sinä jonkun sodassa kaatuneen tarinan tai yksityiskohdan hänen sotataipaleestaan? Onko Sinulla kirje tai kortti, josta voisimme saada kopion ja näin saada lisätietoa hänen elämästään jälkipolvia varten talletettavaksi? Onko Sinulla jonkun sankarihautausmaalla lepäävän sotilaan kuva tai jotakin dokumentoitua tietoa hänestä?

Lähetä tarina ja mahdollisia kuvia osoitteeseen oulu.sankarihaudat@evl.fi tai kirjeenä Oulun seurakuntayhtymä, Sankarihautojen tarinat, PL 122, 90101 Oulu. Laitathan mukaan yhteystietosi kuvien ja tietojen palauttamista varten.

Lisätietoja hankkeesta löydät osoitteesta: www.oulunseurakunnat.fi/sankarihautojentarinat


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää