Veteraanipäivänä Oulussa kuullaan Muistojen ilta -konsertti

Kansallisen veteraanipäivän viettoon maanantaina 27. huhtikuuta liittyy Oulussa jo perinteinen Muistojen ilta -konsertti Madetojan salissa kello 18. Yleisölle konsertti on maksullinen, mutta veteraanit saattajineen pääsevät mukaan ilmaiseksi.

Oulun kaupunki kutsuu oululaisia sotaveteraaneja saattajineen vieraakseen konserttia edeltävään kahvitilaisuuteen Oulun Musiikkikeskukseen kello 17. Veteraanit ja heidän saattajansa ovat tilaisuudessa kutsuvieraina.

Muulle yleisölle kello 18 alkava konsertti on pääsymaksullinen. 22,50 euron hintaisia lippuja voi ostaa Lippu.fi-palvelusta.

Kaupungin tervehdyksen veteraaneille esittää kaupunginjohtaja Seppo Määttä. Kansanedustajaksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikalta siirtyvä Juha Hänninen pitää tervehdyspuheen.

Muistojen iltoja on järjestetty Oulussa sotaveteraanikuoron, nykyisen Tammenlehväkuoron ja sotilassoittokunnan konsertteina jo vuodesta 1988 alkaen. Viime vuonna sen järjestäminen liitettiin myös kansallisen veteraanipäivän tapahtumiin.

Kaksi kuoroa ja soittokunta

Tänä vuonna konsertissa esiintyvät Mihkel Kolditsin johtama Oulun Tammenlehväkuoro, Maanpuolustuskoulutuksen Pohjois-Suomen soittokunta Petri Ahon johdolla sekä Madetojan musiikkilukion kuoro johtajanaan Elina Kärki.

Konsertin aluksi kuullaan Juhlasoitto sotaveteraaneille soittokunnan esittämänä. Tammenlehväkuoro ja soittokunta esittävät sitten Oulun Sotaveteraanikuoron kunniamarssin.

Ohjelmaan sisältyvät myös Muistoja Pohjolasta ja Jääkärin laulu, Sotainvalidien marssi, Kirje sieltä jostakin sekä Suomi on hyvä maa, sitä kannattaa puolustaa. Perinteisten isänmaallisten laulujen joukossa on tullut tunnetuksi myös Minä katson tätä maata ja tietenkin kuullaan Veteraanin iltahuuto. Päätteeksi tulee Sillanpään marssilaulu yleisön ja esiintyjien yhteislauluna.

Veteraanipäivä Lapin sodan päättymispäivänä

Kansallista veteraanipäivää on vietetty Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta valtioneuvon päätöksellä vuodesta 1987 alkaen.

Lapin sodan ja toisen maailmansodan päättyessä Suomen osalta 27.4.1945 alkoi maassamme rauhan aika. Se on myös yleinen liputuspäivä.
Oulussa lipunnostot alkavat Linnansaaressa ja Tuiran silloilla kello 9 Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry:n toimesta.

Seppeleet lasketaan kello 12 Oulun hautausmaan Sankarimuistomerkillä yhteistyössä veteraanitahojen ja Oulun ev.lut. seurakuntien kanssa. Tilaisuudessa laulaa Oulun Tammenlehväkuoro.

Sankarihaudoille käyvät kello 12 laskemassa seppeleensä kaupungin, seurakuntien, puolustusvoimien ja veteraaniyhteisöjen edustajat. Tammenlehväkuoro laulaa.

Sotiemme veteraanien keski-ikä yli 97 vuotta

Kaupungit ja kunnat järjestävät paikkakunnittain veteraanipäivän tapahtumia yhdessä sotaveteraanijärjestöjen ja perinneyhteisöjen kanssa. Valtakunnallinen pääjuhla järjestetään tänä vuonna Turussa.

Suomessa elää yhä lähes 3 000 sotiemme veteraania, keski-ikä on yli 97 vuotta ja useat kymmenet heistä ovat jo yli satavuotiaita.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää