Nauru toi ystävät yhteen

Kohtasimme juuri oikeaan aikaan, sanovat ystävykset Osmo Sälelinna ja Tiina Molander. He tutustuivat, kun Molanderin taskusta tipahtivat rintaliivit.

Tilanne, jossa kaksikko tapasi, oli erikoinen.

– Olin maksamassa teetäni kahvilan kassalla, ja kaivoin takin taskusta lompakkoa. Taskusta putosivat rintaliivit. Huomasin ihmisten paheksuvat katseet, mutta kuulin taustalta iloisen, hersyvän naurun. Se oli Osmo. Ajattelin, että siinäpä on ystävällinen ja lämpimän oloinen ihminen, ja menin juttelemaan, kertoo Tiina Molander ensikohtaamisesta Osmo Sälelinnan kanssa.

Tuosta tapaamisesta on nyt kulunut reilu vuosi. Ystävät tapaavat milloin kyläilyn merkeissä, milloin kahviloissa, elokuvissa tai teatterissa.
Yhteistä tekemistä löytyy ja syvällisten keskustelujen lisäksi heitä yhdistää huumori.

 

Ilahduin, kun Tiina tuli juttelemaan minulle.

 

– Tapasimme elämäntilanteessa, jossa olin vastikään jäänyt leskeksi. Olin toiminut vaimoni omaishoitajana, ja hänen kuoltuaan elämä muuttui erilaiseksi. Olimme yhdessä noin 40 vuotta, se on pitkä aika. Ilahduin, kun Tiina tuli juttelemaan minulle, kertoo Sälelinna.

Elämänkokemus on tehnyt vaikutuksen

Molander kertoo ajatelleensa, ettei tarvitse lisää ystäviä.

– Osmo teki ajatuksiini muutoksen: haluan olla tämän ihmisen ystävä. Hänen elämäntarinansa vetää nöyräksi: sota-aika ja ajatus siitä miten elämässä mennään eteenpäin huonoinakin aikoina.

Osmon kertomat tarinat elämänsä varrelta ovat Tiinalle kuin suuri seikkailu maailmaan, jota hän ei ole nähnyt, onhan ystävillä ikäeroa neljä vuosikymmentä.

– Ja miten hienoja töitä Osmo on tehnytkään. Erityisen hauskalta kuulostaa Merenneitoaltaan vedenlämmittäjä!

Osmo on kiertänyt ympäri Suomea ja huolehtinut altaan veden lämpötilasta.

– Neito on istunut laudalla, ja ihmiset ovat saaneet heitellä palloja, joilla lauta on saatu kippaamaan neito altaaseen. Eikö ole hurjaa, ihastelee Molander.

Keskustelukaveri tuo iloa arkeen

Sälelinnalle Molander on tuonut sosiaalista kanssakäymistä, juttuseuraa ja iloa arkeen.

– Voimme puhua aivan kaikesta. Itsensä kanssa puhumisessa saa aina mieleisensä vastauksen, nyt keskusteluihin tulee myös toisen ihmisen mielipide. Tiinan kanssa tavatessamme tuli olo, että olemme tunteneet kauan.

 

Osmo on turvallinen ihminen.

 

– Osmo on turvallinen ihminen. Kävimme elokuvissa, ja elokuva oli todella raju. Pidin Osmoa kädestä kiinni, enkä välillä voinut edes katsoa, mitä tapahtuu. Koin, että kokemus oli kuitenkin hyvä, kun sain kokea sen juuri Osmon kanssa, pohtii Molander.

Olemme virkistävää seuraa toisillemme, toteavat Molander ja Sälelinna ihaillessaan toisiltaan saamia lahjoja.

– Emme olleet sopineet mistään lahjoista, mutta kun annoin Osmolle suklaata, hän ojensi minulle reissultaan ostamat lapaset, ihanat Lavikkaat. Ja olemme jopa nähneet samankaltaista unta. Eikö ole ihmeellistä, pohtii Molander.

Kumpikin kannustaa ihmisiä kohtaamaan toisiaan pienissä, arjessa ohi kiitävissä tilanteissa, ja olemaan rohkeita puhumaan myös tuntemattomille. Siitä voi seurata jotain todella hienoa: ystävyys.

Ystäviä ei ole koskaan liikaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää