Nuorten pitämä kahvila kirkonmäellä keskittyy hyvän tekemiseen

Haukiputaan kirkon kellotapulissa on pieni viehättävä kahvila. Asiakkaille suositellaan mielellään muun muassa juustosuklaakakkua. Pistäytyminen kahvilassa on hyvä teko, sillä paikan tuotolla autetaan miinauhreja maailmalla.

|||

Kun saisi vielä englantia puhua. Tätä toivoo Haukiputaan seurakunnan Tapulikahvilassa työskentelevä Anna Satalahti (kuvassa keskellä) kesätyöltään.

Kesäseteliläisnuoren toive ei ole utopistinen, sillä  kahvila on Haukiputaan kirkon kellotapulissa ja kirkkorakennus  on kiinnostava turistikohde  maalauksiensa vuoksi. Ulkomaalaisia vieraita riittää normaalikesinä kirkon pihamaalla, mutta nyt korona hillitsee monen matkustamisintoa.

Tapulikahvila on sympaattinen paikka, jossa ostaja tekee hyvää syömällä makeita tai suolaisia herkkuja. Paikan tuotolla autetaan miinauhreja Kolumbiassa. Monet uhreista ovat lapsia.

 

Kahvilan kaikki työntekijät ovat nuoria. Setelinuorten ohjaamisesta vastaa Jonna Suomela (oik). Anna Satalahti ja Vanamo Kangas huolehtivat tarjoilusta.

Tuoretta on tarjolla pitkin päivää

Satalahti houkuttelee asiakkaita paikalle kertomalla muun muassa, että tarjolla on kuutta erilaista leivonnaista ja lisäksi gluteeniton vaihtoehto.

Tarjottavat vaihtuvat jonkin verran päivittäin, sillä myös niiden tekijät vaihtuvat.

Työnjako Tapulikahvilassa menee niin, että sillä aikaa kun toiset leipovat herkkuja läheisen seurakuntatalon keittiössä, toiset tarjoilevat niitä kahvilan vieraille.

– Meitä on täällä yhtä aikaa neljä töissä, kaksi kahvilassa, kaksi keittiössä, Anna selvittää.

Tuoretta tarjottavaa riittää, sillä keittiössä leivotaan aina kun kahvila on auki.

Anna tietää, että leipojien apuna on Tapulikahvilan reseptikirja, mutta nuorilla on myös lupa leipoa niitä herkkuja, joita he sujuvasti osaavat.

 

Sirkka Saari pistäytyi kahvilassa Nappi-koiran kanssa. Lemmikki synnytti kovasti keskustelua nuorten kahvilatyöntekijöiden parissa.

 

Kun Tapulikahvilaa lähestyy, huomaa, että paikassa huolehditaan siisteydestä. Kesäisen kahvilan ulkopuolella on pesupiste käsien pesua varten.

– Keittiön puolella leipojat vaalivat hyvää hygieniaa muun muassa käyttämällä myssyjä ja kertakäyttöhanskoja, Anna kertoo.

Kun putaalainen Sirkka Saari pistäytyy kahvilaan Nappi-hoitokoiransa kanssa, käynnistyy terassilla vilkas keskustelu erilaisista lemmikeistä. Anna kertoo perheensä Nalle-koirasta, joka yrittää pärjätä kodin kissojen kanssa.

Saari saa toviksi nuorista sydämellisiä juttukavereita. Napin pienuus hellyttää paikalla olevat.

Tapulikahvilan apu maailmalle välittyy Suomen Lähetysseuran kautta. Haukiputaan oma nimikkolähetti Katja Tynkkynen tekee työtä Latinalaisessa Amerikassa.

Tapulikahvila Haukiputaan kirkonmäellä on avoinna ma-pe 6. elokuuta saakka kello 12–18.

 

Tapulikahvilassa myydään lahjoitettuja käsitöitä miinauhrien hyväksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää