Inga Söder ja Peltokurki mukana Oranssit päivät -kampanjassa 

Oranssit päivät 25.11.–10.12. on ajanjakso, jolloin kiinnitetään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Päivät näkyvät myös Oulussa.

|

Oranssit päivät on ajanjakso, jolloin kiinnitetään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Tämä vuosittainen 16 päivän mittainen kampanja alkaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25. marraskuuta ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10. joulukuuta.

Oranssit päivät -kampanjoi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja tänä vuonna tapahtuman painopisteenä on parisuhdeväkivallan ennaltaehkäisy.  

Kampanjasta muistuttaakseen Oulun soroptimistit ja Oulun Zonta-kerho pukevat Oulun keskustassa kolme patsasta vuoropäivinä oransseihin huiveihin.

Huivin saavat perjantaina 25.11. Ajan kulku -veistos Kaupungintalon edustalla, lauantaina 26.11. vuorossa on Toripolliisi Kauppahallin edessä ja sunnuntaina 27.11. Tiernapojat Rotuaarilla. Myös Oulun Teatteri valaistaan oranssiksi.

Oulun seurakunnat huomioi myös Oranssit päivät. Sunnuntaina 4. joulukuuta Oulun vanhaan kappeliin johtaa kynttiläkuja kello 16 alkavaan Inga Söderin ja Peltokurjen konserttiin. Konsertin ohjelmisto koostuu Peltokurjen omista kappaleista sekä Inga Söderin viime vuosina säveltämistä joululauluista. Mukana on myös muutama perinteinen joululaulu.  

– Ajatuksena meillä on tehdä tähän hetkeen ja kampanjaan sopiva intiimi ja tunnelmallinen, rauhoittava konsertti. Teema on tärkeä ja epätasa-arvo näkyy fyysisenä, seksuaalisena ja henkisenä väkivaltana Suomessa ja maailmalla, kertoo Inga Söder. 

Tilaisuutta järjestävän Oulun soroptimistien presidentti Liisa Koski-Ahonen on iloinen, että Oulussakin hehkuu oranssi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.  

– On upeaa, että Inga ja Peltokurki lähtevät mukaan tähän hyväntekeväisyyskampanjaan. Näinä aikoina tarvitaan toinen toisemme tukemista, Liisa Koski-Ahonen sanoo.  

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 15 euroa.  


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää