Oulunsalossa tiedetään: juhlat syntyvät yhteisvoimin

Siivillä-lähetysjuhlille Oulunsalossa etsitään parhaillaan vapaaehtoisia. Jo muutaman tunnin työpanos on arvokas asia, juhlajärjestelyihin tiiviisti osallistuva Ulla Mäkinen sanoo.

Ulla Mäkinen on iloinen vapaaehtoisista hiippakunnan lähetysjuhlilla Oulunsalossa.

Hiippakunnalliset lähetysjuhlat Oulusalossa elo-syyskuun vaihteessa eivät onnistu ilman vapaaehtoisten apua. Talkooväkeä tarvitaan muun muassa juhlakansliaan, kahvioon, liikenteen ohjaukseen, tiskiin ja kolehdin keruuseen.

Oulunsalon seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Ulla Mäkinen kannustaa juhlien vapaaehtoistehtäviin myös ensikertalaisia – ihmisiä, joilla ei ole aiempaa kokemusta talkootöistä.

– Vapaaehtoiset saavat opastusta tehtäviinsä, ja heille kerrotaan, mihin soittavat, jos tulee kysyttävää, Mäkinen kertoi tällä viikolla pidetyssä lähetysjuhlarekryssä Oulunsalossa.

– Mitään erityistaitoja emme vaadi keneltäkään. Tavallisilla kansalaistaidoilla selviää.

Lentokentän läheisyydessä pidettäviä Siivillä-lähetysjuhlia vietetään 30.8.–1.9. Tapahtumapaikkoina ovat Pitkäkankaan koulu eri tiloineen sekä Oulunsalon kirkko.

Vapaaehtoisten rekryssä kerrottiin osallistujille, missä tehtävissä apukäsiä tarvitaan.

Koulusta pitää tehdä juhlapaikka

Rekrytilaisuudessa Ulla Mäkinen totesi, että paikallisen koulun saaminen juhlapaikaksi on hieno asia, mutta tilan laittaminen juhlakuntoon vaatii työtä.

– Meidän on esimerkiksi suojattava lattiat hyvin ja kalusteet pitää pystyä laittamaan tarkasti omille paikoilleen juhlien päätyttyä.

– Tilojen, muun muassa koulun aulan ja luokkien somistaminen, on yksi tärkeä vapaaehtoistyö.

Mäkisen mukaan aikataulu koulussa on tiukka: perjantaina rakennetaan tarvittava rekvisiitta juhlia varten ja lauantaina illalla on purkutalkoot.

Sunnuntaina lähetysjuhlia vietetään kirkossa.

Palkaksi ruoka ja hyvä mieli

Mäkinen pitää lähetysjuhlille osallistumista hyvänä tilaisuutena kokeilla, mitä vapaaehtoistyö on. Palkka ei tule rahana, mutta hyvin usein se tulee hyvänä mielenä.

Mäkinen selvittää, että neljän tunnin vapaaehtoispestin jälkeen on luvassa talon tarjoama ruoka  juhlapaikan Siivilä-ravintolassa. Lyhyemmän urakoinnin kiitos on hyvät kahvit leivonnaisella.

Kirkkoherra Petri Satomaa on usein huomannut, että vapaaehtoistoiminta vetää puoleensa. Rekryillassa hän antoikin ”varoituksen” vapaaehtoistyön koukuttavuudesta. Yhdessä tekeminen ja hyödyksi oleminen rikastuttaa elämää. Siksi  myös viime vuonna lähes puolet suomalaisista oli mukana vapaaehtoistoiminnassa.

Oulunsalon lähetysjuhlille tulee  kansainvälisiä vieraita ja siellä kuulee puheenvuoroja esimerkiksi toivosta kriisien keskellä. Kansanjuhlan tilaisuuksien juontajiin kuuluu suosittu näyttelijä Ernest Lawson.

Oulunsalon lähetysjuhlien vapaaehtoistoiminnasta voi lukea lisää tästä.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää