Rukous korostui lähetysjuhlilla

Kristityt eri puolilta maailmaa vetosivat Oulunsalon lähetysjuhlien vieraisiin: rukoilkaa kirkkojemme puolesta.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajan Pauliina Parhialan rukouksissa muistetaan eteläisen Afrikan kuivuudesta kärsiviä köyhiä.

 

Raha on tärkeää, kun autetaan, mutta Oulunsalon hiippakunnallisten lähetysjuhlien kansainväliset vieraat muun muassa Etelä-Sudanin ja Kambodžan kirkoista eivät pyytäneet yleisöltä rahaa. Sen sijaan he totesivat useampaan kertaan: rukoilkaa puolestamme.

Rukous on kallisarvoinen osa lähetystyötä, sanoo myös Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala. Ihmisiä tavatessaan hän kuulee usein, että lähetystyön puolesta rukoillaan.

Parhialaa tämä ilahduttaa. Hän pitää kommentteja eräänlaisina tsemppiterveisinä: ette tee lähetystyötä yksin, teitä muistetaan rukouksissa.

– Rukous on siunaamista ja tuo mukanaan toivon. Juuri toivon voimalla tehdään rakkaudentekoja. Ihmisten tuki lähetystyölle on paljon enemmän kuin vain rahaliikennettä, Parhiala sanoi Oulunsalossa.

Kirkot kiinni arjen ongelmissa

Kansainvälisten vieraiden terveisissä kerrottiin ilmaston lämpenemisen piinaavista seurauksista eteläisessä Afrikassa. Alueiden kirkoissa kriisistä puhutaan, mutta saako Parhiala kuulla suomalaisilta, ettei ilmastoasioita tulisi sotkea evankeliumin levittämiseen?

Kyllä saa.

– Näiden kommenttien sisällöissä kysytään kriittisesti, onko lähetysjärjestön tehtävä olla jonkinlainen luonnonsuojeluyhdistys.

Parhiala arvioi pohdinnan kumpuavan siitä, etteivät kaikki suomalaiset tunne vielä ilmastokriisiä osaksi omaa arkeaan.

Lähetysseuran johtajan mukaan kristillinen näkemys pelastuksesta ei koske vain ihmisiä. Pelastus koskee kaikkea Jumalan luomaa: ihmistä ja muuta luomakuntaa, hän sanoo.

Parhialan mukaan ilmastotuhoista keskustellaan avoimesti monissa etelän kirkoissa, koska kirkot haluavat olla relevantteja, merkityksellisiä, omissa elinympäristöissään. 

Vaikuttavathan luonnonkatastrofit usein suhteettoman paljon juuri köyhimpiin ja haavoittuvaisimpiin ihmisiin.

Parhiala uskoo, että nuorempi lähetystyötä tukeva sukupolvi tulee puhumaan Suomessakin aktiivisesti juuri kirkkojen ilmastotyön tärkeydestä.

Parhialan omissa rukouksissa muistetaan eteläisen Afrikan ihmisiä kuivuuden keskellä, mutta monen muun tavoin hän rukoilee myös rauhaa Lähi-itään. Maailmaa paljon kiertänyt Parhiala toivoo suomalaiskristittyjen liittävän rukouksiinsa vainoista kärsivät kristityt Pakistanissa. 

Isä James Oyet Latansio Etelä-Sudanista oli yksi Oulunsalon lähetysjuhlien kansainvälisistä vieraista ja muun muassa hänen puheeseen sisältyi harras pyyntö rukoilla monenlaisten kriisien keskellä elävien sudanilaisten puolesta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää