Oulussakin voi pyhiinvaeltaa – rukouskortit kysymyksineen auttavat hiljentymään

Pienet pyhiinvaellusreitit Oulussa tarjoavat mahdollisuuden hiljentymiseen kaupunkimaisemissa.

Oulun seurakuntien Agricola-kaupunkipyhiinvaellus ja rukouskävelyreitit tarjoavat mahdollisuuden rauhoittumiseen, hiljentymiseen ja oman elämän pohtimiseen kaupunkiympäristössä.

Puolentoista kilometrin mittainen kaupunkipyhiinvaellusreitti kulkee Oulun torinrannasta Linnasaareen, Raattiin ja Pikisaaren kautta takaisin torille.

Muilla rukouskävelyreiteillä voi kulkea kohti pysähdyspisteitä, joiden kohdalla hiljennytään rukoukseen ajatuksia herättelevien kysymysten avulla. Reittejä kulkee Pikisaaren polulla, tuomiokirkolta Ainolanpuistoon ja takaisin sekä tuomiokirkolta Kiikelinpuistoon.

Kulkijaa ohjaa matkan edetessä rukoukset ja kysymykset. Seisahdus Ainolan puiston vesien äärellä voi olla hetki, jolloin kulkija miettii, millaiset asiat häntä virvoittavat.

Raatinsaari on kaunis viheralue aivan Oulun ydinkeskustan läheisyydessä.

Kävelyiden ohjekortteja on saatavilla Oulun tuomiokirkon eteisaulasta. Niihin voi tutustua myös Oulun seurakuntien verkkosivuilla.

Tuomiokirkko on kesäaikaan avoinna vierailijoille maanantaista sunnuntaihin kello 10–20.  Tuomiokirkon oppaat kertovat mielellään reittien sijainnista ja sisällöstä. Rukouskävelyiden ohjeet löytyvät myös seurakuntien verkkosivuilta.

Kaikki rukouskävelyreitit soveltuvat pieniksi pyhiinvaelluksiksi.

Pyhiinvaellusperinteestä ja -reiteistä eri puolilla Suomea voi lukea lisää tästä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää