Päivän työ: Puuhaa ja pulinaa

Perhetoiminnan ohjaaja Eini Mäkelä iloitsee lasten ja perheiden kohtaamisesta. Viikot alkavat vauhdikkaasti maanantaiaamuisin Hiuskassa pidettävässä Puuhaa ja pulinaa -kerhossa.

Moikka maanantaistani! Tai maanantaimoikka, kuten tiimiemme somevuoroilla seuraajia tervehdimme. Tänään ei kuitenkaan ole somea vaan Hiuska-päiväni, iloista puheensorinaa ja leikkiä aamuyhdeksästä iltapäivän puoli neljään.

Herätyskello soi kello 6. En välitä kiireen tunteesta, joten tapanani on herätä aina hyvissä ajoin. Aamupala rauhassa muun perheen vielä nukkuessa sekä pieni aamu-ulkoilu koiran kanssa hiljaisella kotikadulla – tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Joulun tunnelmat ja loman rentoilut pyörivät vielä lämpiminä muistoina mielessä, mutta katse on suunnattu jo vahvasti kevääseen. Kalenterissa on ollut runko tuleviin tapahtumiin valmiina jo ennen joulua, mutta nyt niiden hiominen, suunnittelu ja toteutus pääsevät kunnolla vauhtiin.

Hiuskassa on ensimmäisenä vuorossa tilojen valmistelu. Yhdeksältä alkavaan Puuhaa ja pulinaa -kerhoon saapuu paljon pieniä lapsia, joten lattioilla ei saa olla esimerkiksi pikkulegoja edellisten leikkijöiden jäljiltä.

Trampoliini ja liukumäki otetaan valmiiksi esille, niitä kysytään usein heti alussa. Eipä tuo ihme ole: mikäs sen mukavampaa kuin liukua mäkeä alas pehmeään säkkituoliin.

Tämä maanantaiaamun kohtaamispaikka perheille saa minut tuntemaan aina suurta iloa ja onnellisuutta. Lasten ja aikuisten viihtyminen yhdessä, uudet tuttavuudet ja ystävät, vertaistuki, jaetut kokemukset ja vinkit ovat tilaisuuksien tärkeää antia. Jokainen kohtaaminen on arvokas ja tärkeä.

Hävikkituotteista kootaan maittava aamupala

Yksi aamun parhaista jutuista on yhteistyö viereisen K-Supermarketin kanssa. Sieltä saadusta hävikkiruoasta kokoamme jokaiselle kerralle maittavan aamupalan. Tästä perheet ovat olleet erittäin kiitollisia ja otettuja.

Myös aamun kiireettömyydestä on tullut positiivista palautetta. Kahden ja puolen tunnin kerhoaika antaa joustoa paikalle saapumiseen. Jos jonakin maanantaina unta riittää pidempään, mukaan ehtii hyvin vielä vaikka kymmenen jälkeenkin. Usein pienikin piipahdus yhteisessä hetkessä piristää päivää.

Kun kello lähenee puolta kahtatoista, on aika siivota leikit perheiden kanssa yhteistuumin. Osa lapsista ilmaisee eriävän mielipiteensä. On niin kivaa, että ei malttaisi lähteä pois.

Vapaaehtoisemme Sirpa Tauriainen sekä seurakunnan perhetoiminnanohjaajat Anu Suomalainen ja Tom Pajukangas lähtevät jatkamaan päivän muihin askareisiin. 

Päiväkerhossa maalataan lumiukkoja

Lounaan jälkeen saan työparikseni lastenohjaajat Kirsi Isolan ja Anne Brunnin. Ohjaamme Hiuskan päiväkerhoa kolmena iltapäivänä viikossa, ja voi miten mukava on nähdä ryhmä pitkän joululoman jälkeen, sekä kuulla lapsilta, mitä kaikkea he ovat ehtineet touhuta.

Maanantaisin aiheena ovat kädentaidot. Tänään maalaamme lumiukkoja kuplamuovin avulla. Uusi kokeilu minullekin, odotan innokkaana. Olen varma, että iltapäivän aikana valmistuu rivi upeita taideteoksia. 

Lasten äänet kantautuvat käytävältä kerhotilaan. Koska askartelupöytä odottaa jo valmiina, pääsee ensimmäinen lumiukon maalaaja heti työn touhuun. 

Yhdeksän hienoa teosta saadaan alulle, ja samalla jutellaan lasten kanssa, mitä lumiukoilta puuttuu vielä pallojen maalaamisen jälkeen. Porkkana- tai omenanenä, pipo, käsilaukku – näitä ainakin ehdotetaan. Nyt kuitenkin jatkamme leikkejä ja matkustamme Espanjaan lasten tyynyistä rakentamalla lentokoneella. Lumiukot viimeistellään  seuraavana kerhopäivänä. 

Odottava ja innostunut olo on myös tulevista tapahtumista. Keskiviikon iltaperhekerho vietetään poikkeuksellisesti ulkona ja yhteinen iltapala nautitaan Hintan seurakuntatalon grillikatoksessa.

Torstaina on uusi tapahtuma ”Ilta itselle – äitien virkistysilta” kauniissa Oulujoen pappilassa. En malttaisi odottaa!


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää