Poikakuoro Kaakkurista hakee nyt uusia laulajia

Seurakuntien kuoroihin mahtuu eritasoisia laulajia vasta-alkajista konkareihin. Yksi uusia laulajia joukkoonsa kaipaava kuoro on Oulunsalossa aiemmin toiminut, nyt Kaakkurissa Pyhän Andreaan kirkossa harjoitteleva poikaporukka Laulupojat.

Poikakuoro Laulupojat

Poikakuoro Laulupojat on siirtynyt Oulunsalosta Karjasillan seurakunnan uudeksi kuoroksi. Harjoitusten alkaessa Kaakkurin Pyhän Andreaan kirkossa mukaan kaivataan uusia kuoroharrastajia.

Laulupojat on jaettu kahteen eri ryhmään. Nuorimmat eli junnut ovat 5–9-vuotiaita ja hieman vanhempien poikien ikähaitari on noin 9–12 vuotta.

Veeti Lepistö (kuvassa keskellä) on laulanut kuorossa parisen vuotta. Lenna ja Pirkka Hintsala vuoden verran.

Veeti keksii heti, millaisella mainoslauseella hän houkuttelisi uusia laulajia mukaan.

– Kuorosta saa uusia kavereita.

Veeti, Lenna ja Pirkka kertovat harjoitelleensa yhdessä muun muassa merimiesaiheisia lauluja.
– Myös marssit ovat mukavia kappaleita, Veeti lisää.

Laulamisen taito kehittyy laulamalla

Laulupoikia johtava Eeva Maija Sorvari kannustaa uusia poikia kuoroon kertomalla, että moni lapsi oppii laulamaan laulamalla.

– Siksi haluan sanoa, että jos laulaminen kiinnostaa yhtään, kannattaa tulla muiden joukkoon.

– Laulamista voi oppia aivan kuten mitä tahansa muutakin taitoa, hän sanoo.

Kuoronjohtaja miettii, jäävätkö lapsen laululahjat ja musikaalisuus harmillisesti piiloon, jos vanhemmat eivät rohkaise harrastuksen pariin.

– Junnujen ryhmä on avoin kaikille laulamisesta kiinnostuneille pojille. Hieman vanhempien kuorolaisten joukkoon pääsee koelaulun, koeajan tai junnukuoron kautta.

– Tärkeää harrastuksessa on se, että kaikki halukkaat saavat kokea laulamisen iloa ja osallisuutta – yhteishenkeä hyvässä joukossa.

Vaikka erityisesti junnukuorolaiset ottavat laulamisen vielä rennosti, on kuorolla ollut myös esiintymisiä.

– Pojat ovat olleet innokkaita myös soololauluun, Sorvari paljastaa.

– He selvästi tykkäävät esiintyä. Karjasillan kuorona Laulupoikien ensimmäinen esiintyminen voisi olla mikkelinpäivänä tai jouluna.

Harrastus alkaa avoimilla harjoituksilla

Laulupoikien ensimmäiset kaksi harjoituskertaa Pyhän Andreaan kirkolla ovat avoimia treenejä. 29.8. ja 5.9. kaikki kiinnostuneet voivat tulla kokeilemaan yhdessä laulamista.

– Ja sitä kumpi poikaryhmä tuntuu sopivammalta, Sorvari lisää.

Kuorosta saa lisää tietoa esorvari@gmail.com.

LYHYESTI

Tuhansien suomalaisten harrastus

  • Musiikki on keskeinen osa kirkon ja seurakuntien toimintaa. Se on jollakin tavalla läsnä suurimmassa osassa seurakuntien tapahtumia ja tilaisuuksia.
  • Musiikkitoimintaa järjestetään niin vasta-alkajille kuin konkareille, pikkulapsille ja eläkeläisille. Noin 50 000 suomalaista harrastaa musiikkia seurakunnissa.
  • Musiikki seurakunnissa ei ole vain virsiä ja kirkkomusiikkia. Tarjolla on erilaisia kuoroja, konsertteja ja muskareita.
  • Joillekin musiikki on keino rentoutua. Toisille se on tapa kehittää itseään. Osa kokee Jumalan pyhyyden musiikin kautta.
  • Seurakuntien vapaaehtoistoimijoiden määrä on suurin kuoroissa sekä isostoiminnassa ja diakoniatyössä.
  • Seurakuntien kuoroista ja muusta musiikkitoiminnasta voi lukea tämän lehden sivuilta 14–23 sekä seurakuntien omilta verkkosivuilta.

Seurakuntien kuorot pitävät konsertteja ja avustavat jumalanpalveluksissa. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää