Raamattupiiri toimii WhatsApp-versionakin

Oululaisen Raija Marjamaan perustamassa ryhmässä voi osallistua keskusteluun silloin kun se itselle parhaiten sopii. Marjamaa ja kaksi raamattupiirin jäsentä kertovat, kuinka ryhmä toimii ja mitä se heille merkitsee.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on aloittanut WhatsApp-sovelluksessa toimivan Raamattu-, rukous- ja runoryhmän. 

Ryhmään kuuluville lähetetään säännöllisesti jakeita Raamatusta. Osallistujat saavat lukeakseen myös hengellisiä runoja ja keskustelevat kulloinkin käsiteltävästä aiheesta.

Jokainen voi osallistua kommentointiin hänelle sopivana ajankohtana tai lähettää vaikka vain hymiön osoittaakseen olevansa mukana. Ryhmään voi tuoda myös rukouspyyntöjä.

Piirin vetäjä Raija Marjamaa: Rukous auttaa aiheiden valinnassa

Olen haaveillut raamattupiirin vetämisestä lähes koko ikäni. Oli siis pitkäaikaisen haaveen täyttymys, kun sain luvan tämän ryhmän perustamiseen Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaiselta Anna-Mari Heikkiseltä

Puhelinsovelluksessa toimivaan raamattupiiriin tutustuin kuuluessani Turun Mikaelinseurakuntaan. 

Kaiken lähtökohtana on rukous. Rukoilen johdatusta valitessani aihetta, joka vaihtuu viikoittain. Saan rukoukseeni aina vastauksen.

Joulukuussa perustetun ryhmän kokoonpano vaihtelee, mutta keskimäärin siinä on 10–15 jäsentä. Mukana on ihmisiä muualtakin kuin tuomiokirkkoseurakunnasta. 

Osalla ryhmän jäsenistä ei ole tätä ennen ollut juurikaan yhteyttä kirkkoon tai omaan seurakuntaan. Mukaan tuleminen on helppoa, osallistua voi pelkällä etunimellä.

 

Olemme keskustelleet rakkaudesta, virsistä ja Pyhästä Hengestä.

 

Olemme keskustelleet muun muassa rakkaudesta, virsistä ja Pyhästä Hengestä. Erityisesti virret ovat inspiroineet osallistujia: jäsenet ovat laittaneet ryhmään linkin omaan lempivirteensä ja kertoneet miksi juuri kyseinen virsi on merkityksellinen. 

Haen innoitusta monesta lähteestä. Erityisen kovassa käytössä ovat olleet tälläkin hetkellä keittiön pöydältä löytyvät Tapio Luoman Siunauksen salaisuus, Brita Aholan Sanan valossa sekä Uuno Palosaaren ja Satu Kreivi-Palosaaren Siunaa just nyt. Parhaillaan etsin hyvää hengellistä runokirjaa.

Tarkoituksena on, että pääsisimme jossakin vaiheessa tapaamaan myös kasvokkain. Voisimme mennä yhdessä messuun ja sen jälkeen kahville.

Rukouspiirin jäsen Lotta: Orastava usko vahvistuu

Sain tietää ryhmästä ystävältäni ja päätin kokeilla. Tämä on minulle ensimmäinen kosketus seurakuntaan koko aikuisikäni aikana. 

Ryhmässä jaettava sisältö ja osallistujien keskustelut tuovat vahvistusta uskolleni. Olen saanut jakaa asioita, joista en ole voinut aikaisemmin keskustella kenenkään kanssa.

On mielenkiintoista lukea ihmisten kertomuksia omasta elämästään. Kokemusten ja uskoon liittyvien asioiden jakaminen on parasta tässä ryhmässä.

Myös yhteinen rukous on tärkeä asia: minusta tuntuu, että mitä useampi asian puolesta rukoilee, sitä todennäköisemmin se voi toteutua. Olen lähettänyt rukouspyynnön itsekin.

Katson jokapäiväisen viestin yleensä illalla töiden jälkeen ja osallistun keskusteluun, jos pystyn. Kaipaan kuitenkin oikeaa yhdessäoloa. Samassa tilassa kokoontuva raamattupiiri toisi oikeaa seurakunnan tuntua. Tällaisena aikana tosin WhatsApp-ryhmäkin on apu yhteisöllisyyteen.

Rukouspiirin jäsen Heli: Tämä on hyvän mielen ryhmä

Tämä on ensimmäinen raamattupiiri, johon osallistun. Aluksi mietin, kuinka piiri voisi onnistua puhelinsovelluksen kautta, mutta toimiihan tämä. Jokainen voi kuunnella ja lukea kommentteja silloin kun itselle sopii.

Olen uskonut koko elämäni, että Jumala on olemassa. Tämä ryhmä tuli itselle sopivaan saumaan ja on saanut minut miettimään hengellisiä asioita aikaisempaa enemmän. 

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on lähettänyt jokaiselle ryhmän jäsenelle Eero Junkkaalan kirjoittaman ja Raamattua selittävän Mannaa taivaasta -kirjan. Uskon, että se syventää hengellistä etsintääni ja herättää ryhmässä paljon keskustelua. 

Tämä on hyvän mielen ryhmä. Korona rajoittaa monia asioita, mutta ei tällaista toimintaa.

Raamattu-, rukous- ja runoryhmään voi liittyä lähettämällä viestin Raija Marjamaalle numeroon 044 2121 191. 


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää