"Ratkaisu pelkästään rauhansanalaisista puhujista Suvijuhlilla ei ole harvinainen"

Rauhan Sana täsmentää: Mitään erityisesti piispa Jukka Keskitaloa koskevaa päätöstä ei liikkeessä ole tehty kesän Suvijuhlien puhujien suhteen.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo ei kuulu Lähetysyhdistys Rauhan Sanan  Suvijuhlien puhujiin tulevana kesänä,  mutta erityistä päätöstä piispan kutsumatta jättämisestä ei ole  herätysliikkeessä tehty.

Näin täsmentää Lähetysyhdistys Rauhan Sanan hallituksen puheenjohtaja ja Oulun Rauhan Sanan johtokunnan jäsen Matti Rahja.

Rahjan täsmennys liittyy pienoiseen kohuun viime viikolta Kotimaan uutisoidessa (7.5.)  Kempeleessä järjestettävien juhlien puhujista, joiden joukossa piispa ei ole, vaikka Suvijuhlat pidetään tällä kertaa Keskitalon omassa hiippakunnassa.

–  Kun Oulun paikallisyhdistys sai järjestelyvastuun juhlista viime vuonna, tehtiin päätös, että kutsutaan vain liikkeessä mukana olevia pappeja ja maallikoita. Ja tältä pohjalta juhlien ohjelmaa on järjestetty, hän selvittää käytäntöä.

Rahja kuvaa pettymykseksi sitä, että lehdissä ryhdyttiin liittämään puhujalinjaukseen piispainkokouksen esitys kahdesta rinnakkaisesta avioliittomallista.

Hän korostaa, että Oulun Rauhan Sana oli tehnyt ratkaisun Suvijuhlien puhujavieraista reilusti ennen piispainkokouksen maaliskuista esitystä kirkolliskokoukselle.

Rahjan mukaan valinta rauhansanalaisista puhujista Suvijuhlilla ei ole harvinainen. Näin ovat juhlien järjestäjät toimineet useasti aikaisemminkin, hän painottaa.

–  Median uutisoinnista on jäänyt puuttumaan Suvijuhlien tarkoitus. Niitä järjestetään Kristuksen antaman lähetyskäskyn mukaan evankeliumin eteenpäin viemiseksi ja kristittyjen uskonyhteyden vahvistamiseksi. Toivomme, että mahdollisimman monet löytäisivät tiensä Suvijuhlille. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita, Rahja ja Oulun Rauhan Sanan puheenjohtaja Sauli Viitala toteavat.

Suvijuhlia vietetään Kempeleessä 19.–21.7.

Rauhan Sana on yksi evankelis-luterilaisen kirkkomme sisällä oleva lestadiolaisuuden haara. Rauhan Sana on kolmanneksi suurin lestadiolaisuuden ryhmä vanhoillislestadiolaisuuden ja esikoislestadiolaisuuden jälkeen.

Rauhan Sana toimii pääosin itsenäisten paikallisyhdistysten kautta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää