Rauhan Tervehdyksen syyskokous äänesti henkilöistä ja pohti tulevaisuutta

Vuonna 2022 lehden toimituksen resurssit pienenevät ja lehden strategiaa päivitetään. Tilaajaseurakuntien edustajat äänestivät niin puheenjohtajasta kuin hallituksen jäsenistä.

|||

Rauhan Tervehdys ry:n jäsenseurakuntien edustajat kokoontuivat 30. marraskuuta yhdistyksen syyskokoukseen Pyhän Tuomaan kirkolle Oulun Puolivälinkankaalle. Syyskokoukseen osallistui 17 kokousedustajaa.

Heti alkuun hallituksen puheenjohtaja Pauli Niemelä raportoi kokousedustajille yhdistyksen arvonlisäveroprosentin laskusta. Rauhan Tervehdys ry:n arvonlisäveroprosentti on laskenut 10 prosenttiin, ja seurakunnat ovat saaneet palautuksia tilausmaksuista takautuvasti  heinäkuusta 2019 alkaen.

Kokoukseen osallistui 17 kokousedustajaa lehden jäsenseurakunnista. Paikalla oli myös yhdistyksen hallituksen edustajia. Kuva: Elsi Salovaara

Vuonna 2022 lehden tilaaminen maksaa seurakunnille arvonlisäveron kera 11,00 euroa per seurakunnan alueella sijaitseva kotitalous. Osoitteellisen tilauksen voi tehdä Suomessa 38,50 euron vuosihintaan.

Talousarviossa niin tuloja kuin menoja arvioidaan olevan reilun miljoonan euron verran. Talousarvion lopputulos on noin 38 000 euroa alijäämäinen.

Toimitus pienenee yhdellä henkilöllä

Vuoden 2022 alusta alkaen lehden toimittajien määrä vähenee yhdellä henkilöllä. Jatkossa vastaavan toimittajan lisäksi lehteä tekee kaksi toimittajaa ja graafikko. 41 kertaa ilmestyvän lehden sisällöntuotantoon toivotaankin yhä enemmän seurakuntien panostusta.

Toimintasuunnitelman mukaan ensi vuonna tehdään myös lehden strategian uudistaminen vuosille 2023-2026 sekä verkkosivuston päivitys.

Jakelukustannukset suurin menoerä

Kuten vuosi sitten, myös tässä syyskokouksessa käytiin vilkasta keskustelua erityisesti Rauhan Tervehdyksen jakelukustannusten suuruudesta.

Jakelukustannukset ovat talousarvion suurin yksittäinen menoerä ja jakeluun kuluu euroja enemmän kuin lehden painatukseen ja henkilöstökuluihin yhteensä. Tämä herätti keskustelua siitä, tulisiko lehden ilmestymiskertoja vähentää.

Tulevassa yhdistyksen kevätkokouksessa tehdäänkin linjauksia tulevaisuuteen, sillä vuoden 2022 aikana kilpailutetaan niin lehden painatus kuin jakelu. Kilpailutusta tehdessä pitää olla selvillä muun muassa ilmestymiskertojen määrä.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Marja-Liisa Pylväs. Kuva: Erja Oikarinen

Kokous kävi kaksi henkilövaalia

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä, joka valittiin suljetussa lappuäänestyksessä. Vastaehdokkaana oli Oulun kaupungin viestintäjohtaja, pastori Mikko Salmi.

Ilta oli harvinainen, sillä kokouksessa äänestettiin myös hallituksen jäsenistä. Erovuorossa oli kolme hallituksen jäsentä. Näihin kolmeen paikkaan esitettiin viittä ehdokasta: Terttu Isohookanaa, Kati Jurkkoa, Irja Lahdensivua, Lyly Rajalaa ja Anja Röpelistä. Kaikki ehdokkaat olivat oululaisia.

Suljetussa lappuäänestyksessä eniten ääniä saivat Jurkko, Lahdensivu ja Isohookana. Jurkko ja Lahdensivu ovat olleet hallituksen jäseninä myös päättymässä olevan kolmevuotiskauden.

Kolmen valitun lisäksi Rauhan Tervehdys ry:n hallituksessa ovat vuonna 2022 Hanna Aho (Oulu), Erja Oikarinen (Kempele/Lumijoki), Kalle Pyky (Oulu), Jukka Raitio (Liminka), Seppo Salo (Oulu), Hannu Tarvas (Oulu). Vuonna 2021 hallituksen ulkopuolisena sihteerinä on työskennellyt Oulun seurakuntien viestintäjohtaja Sakari Korpi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää