Sankarihaudoissa lepäävien tarinoita kaivataan lisää

Tiedätkö sinä jonkun sodassa kaatuneen tarinan tai yksityiskohdan hänen sotataipaleestaan? Oulun seurakunnat kaipaa tarinoita Haukiputaan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin sankarihautausmaiden sotilaista.

Oulun alueen sankarihautoihin on siunattu yli tuhat vuosien 1939–1945 sodissa kaatunutta sotilasta.

Oulun seurakuntayhtymällä on oma hautausmaiden karttapalvelu oulu.hautausmaat.fi, jonka avulla pääsee tutustumaan jo olemassa oleviin sotilaiden tarinoihin. Verkkopalvelussa on digitaalinen hautakartta ja hautatietoja ja lisäksi palvelu hyödyntää sotahistoriallisia arkistomateriaaleja.

Tällä hetkellä palvelussa on vain Oulun Intiön hautausmaan sankarihaudoissa lepäävien sotilaiden tarinoita, mutta nyt kerätään tarinoita myös Haukiputaan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin sankarihautausmaiden sotilaista.

Tiedätkö Sinä jonkun sodassa kaatuneen tarinan tai yksityiskohdan hänen sotataipaleestaan? Onko Sinulla kirje tai kortti, josta voisimme saada kopion ja näin saada lisätietoa hänen elämästään jälkipolvia varten talletettavaksi? Onko Sinulla jonkun sankarihautausmaalla lepäävän sotilaan kuva tai jotakin dokumentoitua tietoa hänestä?

Sotilaiden perintö on historiaa, jonka soisi siirtyvän myös jälkipolville. On tärkeää saada tietää, mikä yksittäisen sotilaan tarina on. Hänen roolinsa on merkittävä osana suurta kertomusta. Hänen uhrautumisensa jätti myös jäljen paitsi hänen perheensä elämään, myös koko sen yhteisön elämään, jonka osa hän oli.

Lähetä tarina ja mahdollisia kuvia osoitteeseen oulu.sankarihaudat@evl.fi tai kirjeenä Oulun seurakuntayhtymä, Sankarihautojen tarinat, PL 122, 90101 Oulu. Laitathan mukaan yhteystietosi kuvien ja tietojen palauttamista varten.

Lisätietoja hankkeesta löydät osoitteesta: www.oulunseurakunnat.fi/sankarihautojentarinat


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää