Sauna tarjoaa lepohetken 

Lämsänjärven naistensauna uudistuu, mutta edelleen kaikki naiset ovat tervetulleita lauteille.

Naistensauna Lämsänjärven leirikeskuksessa on houkutellut naisia lauteille jo viiden vuoden ajan. Tänä syksynä Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ja Oulunsalon seurakunnan järjestämiä Naistensauna-iltoja on haluttu uudistaa.   

Saunan lauteille kutsutaan nyt erityisesti äitejä, isoäitejä ja arjen vastuunkantajia, mutta saunomaan ovat edelleen tervetulleita kaikenlaiset naiset, niin entiset kuin uudet kävijät.

Saunailtojen järjestäjät Anneli NieminenTea Hieta ja Sanna Korhonen kertovat, että äitejä päätettiin kutsua mukaan, koska työntekijäjoukkoon saatiin uutena mukaan perhetyön osaaja Tea Hieta.

– Yhteinen saunahetki on mahdollisuus ajatuksien ja kokemusten purkamiseen muun muassa perheiden arjesta, Nieminen, Hieta ja Korhonen sanovat.

Arjen vastuunkantajilla saunakutsussa tarkoitetaan jokaista, joka kantaa vastuuta omasta arjestaan, mutta erityisesti heitä, joilla on vastuullaan vielä muitakin.

– Vastuunkantajia tulee kiitettyä liian harvoin tässä ajassa. Meidän kiitoksemme on tämä lepo- ja huokaisuhetki, jolloin kukaan ei ole keneltäkään vailla mitään.

– Tarkoituksena saunaillassa on nauttia hiljaisuudesta, takkatulen loisteesta ja hetken kiireettömyydestä.  Toivomme, että voimme tällä idealla vastata aiempaa paremmin tämän ajan naisten tarpeisiin.

Tarkentavaan kysymykseen, ovatko saunaan tervetulleita myös naiset, joilla ei ole puolisoa tai lapsia, järjestäjät toteavat, ettei saunojien taustoja kysellä.

Lauteilla istuvilta toivotaan muun muassa ystävällistä asennetta kanssakylpijöitä kohtaan ja kaikkien yhtäläistä kunnioittamista. Saunaetiketti korostaa myös luottamuksellisuutta: mitä saunalla puhutaan, se sinne jää.

– Sauna on rauhoittumisen paikka, järjestäjänaiset kiteyttävät.

Anneli Nieminen on Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kansainvälisen työn ohjaaja ja lähetyssihteeri, Tea Hieta saman seurakunnan lastenohjaaja ja Sanna Korhonen Oulunsalon seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Seuraavat naistensaunat ovat 14.11., 28.11. ja 12.12.

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää