Seurakunnan keittiöistä tarjottavaa seurakuntalaisille ja vieraille

Kempeleen seurakunnan juhlapalveluilla on vuoden mittaan kolme erityisen tiivistä  ajanjaksoa. Joulusta on juuri selvitty, pääsiäinen on jo lähellä eikä kauaa ole kesän rippikouluihinkaan. 

Juhlapalvelut suunnittelee ja valmistaa tarjottavat seurakunnan omiin tilaisuuksiin, sanoo Kempeleen seurakunnan juhlapalveluiden esihenkilö Johanna Lahtela.

– Tulevana kesänä seurakunnan leirikeskuksessa Utajärvellä pidetään kahdeksan viikkoa rippileirejä, mainitsee juhlapalveluiden esihenkilö Johanna Lahtela.

Juhlapalvelut hoitaa tarjottavat myös seurakunnan omiin kokouksiin ja muihin seurakunnan toiminnan tarpeisiin, esimerkiksi seurakuntapiirin kokoontumisiin.

Seurakunnan omissa keittiöissä valmistetaan ruoat myös isosleireille ja isoskoulutuksiin.

Varauskalenteriin merkitään monia eri yhdistyksille tai erityisryhmille nimettyjä kirkkopyhiä, joissa tarjotaan kahvit.

Tavanomaiset kirkkokahvit ja kesän tapulikahvit hoitavat seurakunnan vapaaehtoiset, mutta niihinkin tarjottavat tulevat juhlapalveluilta.

Lisäksi juhlapalvelut hoitaa yhteistyössä kunnan kanssa pidettävien tilaisuuksien eli kutsuntojen, vanhustenviikon juhlan ja itsenäisyyspäiväjuhlan tarjottavat.

Juhlapalveluilta voi myös tilata ruokailun tai kahvituksen muistotilaisuuksiin.

Tarjottavaa pöytään Pappilassa ja Kokkokankaalla

Tarjottavia valmistetaan läpi vuoden. 

– Seurakunnassa on viritelty perhetyötä. Kokkokankaan perhekerhoihin osallistuville tarjoamme iltapalaa, Lahtela sanoo esimerkin. 

Neli- ja kymmenvuotiaille järjestetyt syntymäpäiväjuhlat tavoittivat Lahtelan mukaan viime vuonna puolet ikäluokasta. 

– Ne olivat kuin megalomaaniset kaverisynttärit, tunnelma oli hieno.

– Pappilassa tarjottavat ruokailut ovat seurakunnassa aika tuore juttu. Ilmainen ruokailu diakonian asiakkaille järjestetään kerran kuussa.

Juhlapalveluiden kalenterissa perjantait ja lauantait on mahdollisuuksien mukaan varattu kalenteriin muistotilaisuuksille.

Johanna Lahtela on yhteydessä omaisiin ja sopii tarjottavista. 

– Muistotilaisuuksissa tarjotaan melko perinteisiä ruokia: lohikeittoa, lihakeittoa tai karjalanpaistia. Osaan muistotilaisuuksista tilataan vain kahvitus.

Ihmisten kohtaamiset ovat työn suola

Johanna Lahtela on taustaltaan keittiömestari ja kokki. Työuraa on yli 20 vuotta  ravintola- ja hotellipuolelta. 

– Seurakunnassa työni on ehkä vahvemmin ihmisten kanssa työskentelyä kuin aiemmissa työpaikoissa. Juuri kohtaamiset ovatkin työn suola, Kempeleen seurakunnassa vuonna 2019 aloittanut Lahtela sanoo.

Juhlapalveluissa työskentelee hänen lisäkseen kaksi kokkia: toinen Utajärven leirikeskuksessa leirikeskusisännän nimikkeellä, toinen Kempeleessä seurakuntamestarin nimikkeellä; jälkimmäiselle haetaan parhaillaan seuraajaa.

Johannan tiimiin kuuluvat lisäksi kolme seurakuntamestaria.

 

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää