Seurakuntayhtymä luopuu Kellon ja Martinniemen seurakuntakodeista 

Martinniemessä seurakunnan toiminta siirtyy vuokratiloihin vuoden 2023 loppuun mennessä, Kellossa muutos on edessä viimeistään vuoden 2026 lopussa.

Tero Takalo

Oulun seurakuntayhtymä luopuu lähivuosina Haukiputaalla sijaitsevista Kellon ja Martinniemen seurakuntakodeista.

Seurakunnan toiminta siirtyy näillä alueilla vuokratiloihin. Kellosta vuokrataan noin 150 neliön kiinteistö, Martinniemestä etsitään tila, jota vuokrataan tuntiperusteisesti.

Martinniemen kiinteistöstä luovutaan vuoteen 2023 mennessä. Kellon kiinteistön osalta takaraja on asetettu vuoteen 2026.

Haukiputaalla yhtymään omistukseen jäävät kirkko, seurakuntakeskus ja Wirkkula.

Katseet kohdistuvat seurakuntakeskukseen

Lähivuosien suunnitelmiin sisältyy myös Haukiputaan kirkon, seurakuntakeskuksen ja Wirkkulan piha-alueen kehittäminen. Alueesta halutaan tehdä kaikkien haukiputaalaisten yhteinen paikka, joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Haukiputaan seurakuntakeskukseen tehdään peruskorjaus. Kiinteistön tiloista on korjauksen yhteydessä tarkoitus saada muunneltavat, jotta ne sopisivat monenlaiseen käyttöön.

Aikataulu uudistuksille on suunniteltu siten, että ensin kehitetään seurakuntakeskuksen piha-aluetta ja hankitaan tuntiperusteiset vuokratilat Martinniemeen. Sen jälkeen on vuorossa seurakuntakeskuksen peruskorjaus.

– Peruskorjaus tehdään vuosina 2025–26. Kun se on valmis, luovutaan Kellon seurakuntakodista ja vuokrataan korvaava tila, kertoo Oulun seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jaana Valjus.

Säästöjä viitisen miljoonaa vuosikymmenessä

Haukiputaalla tehtävillä tilaratkaisuilla on laskettu saavutettavan seuraavien 10 vuoden aikana 4,8 miljoonan euron säästöt.

Mikäli seurakuntayhtymä omistaisi kaikki nykyiset tilat, niiden kiinteistö- ja investointikustannukset olisivat seuraavan 10 vuoden aikana arviolta 13,1 miljoonaa euroa.

Yhteisen kirkkoneuvoston nyt päättämällä vaihtoehdolla kiinteistö- ja investointikustannusten on laskettu olevan vastaavalla aikavälillä 8,3 miljoonaa euroa.

Tilojen käyttöä ja kehittämistä pohtinut työryhmä tarkasteli myös vaihtoehtoa, jossa kaikki toiminta keskitettäisiin seurakuntakeskuksen, kirkon ja Wirkkulan yhteyteen. Tuolloin kustannukset olisivat vuosikymmenen kuluessa 7,5 miljoonaa euroa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää