Siionin virret soivat kapakkaveisuissa Oulussa

Ravintola Tubassa soivat körttien Siionin virret osana Waltava-tapahtumaa 11. marraskuuta. Kapakkaveisut sopivat myös niille, jotka eivät tunne veisuja.

Oulun seurakunnat ja Herättäjä-Yhdistys järjestävät Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2) Kapakkaveisuut torstaina 11. marraskuuta alkaen kello 19. Suosittu tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran.

– Kapakkaveisuiden tavoitteena on viedä Siionin virret sinne, missä ihmisetkin ovat – keskelle elämää ja arkea, Karjasillan seurakunnan kappalainen Ulla Mitrunen tiivistää.

Tapahtuma on Mitrusen mukaan suunnattu ihan kaikille: asiasta kiinnostuneille ja heille, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan Siionin virsistä, saati Kapakkaveisuista.

– Kukaan ei kysele mitään, saat olla kaikessa rauhassa, veisuun kantamana. Ei tarvitse osata eikä tietää. Voit vain olla ja nauttia yhdessäolosta tai yksinolosta, ravintolan antimista ja toisten ihmisten kohtaamisesta ja veisuusta, Mitrunen sanoo.

Yhteistyö Ravintola Tuban kanssa on Mitrusen mukaan ollut saumatonta.

– Tuba lähti aikoinaan ideaani ennakkoluulottomasti mukaan ja antoi tilan ihan uudenlaiselle tapahtumalle. Saimme iloisesti yllättyä, että ravintola tuli täyteen. Lisäpenkkejä kaivettiin, että jokaiselle olisi istumapaikka.

Siionin virsikirjoja voi lainata paikan päältä.

Kapakkaveisuiden jälkeen Tubassa esiintyy Oulun seurakuntien Miesten viikon esiintyjänä Mika Nuorva Trio.

Kapakkaveisuut on osa Oulun ev.lut. seurakuntien ja Herättäjä-Yhdistyksen järjestämää vuoden 2021 Waltavaa tapahtumaa, www.h-y.fi/waltavatapahtuma


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää