Silmänruokaa ja menneisyyttä Vanhan pappilan kierroksilla

Opastetut kierrokset Oulun Vanhaan pappilaan alkavat 20. heinäkuuta. Luvassa on silmänruokaa ja sukellus menneisyyteen.

Opastetut kierrokset Oulun seurakuntien omistamaan Vanhaan pappilaan käynnistyvät keskiviikkona 20. heinäkuuta. Tunnin kestävän kierroksen aikana käydään läpi vuonna 1827 valmistuneen pappilan historiaa ja siinä vietettyä elämää.

Arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelemaa rakennusta on remontoitu useaan otteeseen, mutta sen sisätilat ovat lähes alkuperäisessä asussaan. Rakennuksessa on useita juhlahuoneita ja saleja. Kierroksella on mahdollista nähdä myös pappilan juhlahuoneiston arvokkaita taideteoksia.

– Kierros on monipuolinen, sillä sen aikana saadaan katsaus paitsi arvokkaaseen rakennukseen, myös siellä asuneiden ja työskennelleiden ihmisten elämäntapaan, kertoo opas Anni Toivanen Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta.

Vanhan pappilan (Asemakatu 6, Oulu) opastetut kierrokset ovat keskiviikkoisin 20.7., 27.7., 3.8. ja 10.8. kello 17–18.

Vanha pappila toimi tuomiorovastin asuinpaikkana vuoteen 1971 saakka. Nykyisin se on seurakunnan kokoontumistila ja perhejuhlien pitopaikka.

Oulun seurakuntien jäsenet voivat varata seurakuntien ja seurakuntayhtymän tiloja veloituksetta kirkollisiin perhejuhliin: muistotilaisuuksiin, kastejuhlaan, rippijuhlaan sekä hääjuhlaan. Lisätietoja https://www.oulunseurakunnat.fi/seurakuntakodit-juhlatilat-ja-muut-tilat.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää