Soppaa ja Rakkautta tuo kaupunkikulttuuria Kaukovainiolle

Kolmatta kertaa järjestettävä Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma kutsuu Kaukovainion alueen asukkaita juhlistamaan kesän alkua lauantaina 25. toukokuuta.

Arkistokuva: Heikki Kerätär

Kaikille avoin, pääsymaksuton Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma on Karjasillan seurakunnan järjestämä. Tapahtumapaikkana toimii Kaukovainion S-Marketin edusta.

Tarjolla on keittolounas, kahvittelua ja pientä makeaa kaiken ikäisille. Aikaisempien tapahtumien tapaan paikalle odotetaan noin sataa kävijää. Samalle päivälle osuva valtakunnallinen Siivouspäivä saattaa osaltaan nostaa kävijämäärää ja luoda elävää markkinatunnelmaa.

Kävijöitä viihdyttää musiikkiesityksellään duo Lammassaari & Kanniainen. Myös teatterimaailmassa vaikuttava kaksikko esiintyy tapahtumassa noin kello 12.30 alkaen. Duon svengaavaa harmonikkasäesteistä musiikkia edustaa huhtikuussa julkaistu bluessingle Anna Lou Blues.

Nuorimpia osallistujia varten paikalla on hauskaa puuhaa, kuten katuliituja sekä keppihevos- ja potkumoporata.

Seurakuntapastori Heikki Kerätär kutsuu alueen asukkaita rohkeasti mukaan:

– Tavoitteena on luoda iloisuutta ja positiivisuutta henkivä tapahtuma, jossa on hyviä kohtaamisia ihmisten kanssa. Tervetuloa tutustumaan naapureihin sopan äärellä sekä jakamaan ajatuksia seurakunnan työntekijöille!

Kerätär valottaa soppatykkitempauksen syntyä:

– Kaukovainiolla ei ole seurakunnan pysyvää toimipistettä eikä kaupungin asukastupaa. Seurakunnalla on kuitenkin halu olla läsnä ja kulkea rinnalla ihmisten arjessa. Haluamme näkyä vahvemmin Kaukovainion alueella ja myötävaikuttaa paikallisyhteisön rakentumiseen.

Tapahtuman alkuun paneva voima on Kerättären mukaan nimenomaan rakkaus kaupunginosaa kohtaan.

Tapahtuma on rahoitettu Kaukovainiolla pitkään asuneen pariskunnan jättämällä testamenttilahjoituksella. Toiminta on myös saamassa jatkoa elokuussa alkavan, Kaukovainion kyläpaikka -hankkeen myötä. Hankkeen rahoittaa Oulun seurakuntayhtymä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää