Teologian tohtori luennoi tanssista ja liikkeestä kristinuskossa

Useimmat ihmiset mieltävät kirkon olevan tanssinvastainen. Mutta onko oikeasti näin tai onko aina ollut näin?

Oulun taidemuseossa järjestetään 15. tammikuuta kello 13–14 Tanssi ja liike kristinuskossa -luento.

Länsimainen taidemaailma ja kulttuurihistoria vakuuttavat usein ihmisille, että kristinuskon paheksuva suhtautuminen kehoon on suurena syynä sille, miksi tanssi ei ole itsestään selvä ja vahva osa historiaamme.

Useimmat ihmiset mieltävät kirkon olevan tanssinvastainen. Mutta onko oikeasti näin ja onko aina ollut näin? 

Teologian tohtori Laura Hellsten tutki tätä väitöstyössään. Nyt pidettävässä luennossa Hellsten antaa uuden näkökulman kristinuskon perinteisiin ja erityisesti kirkon tuntemattomiin tanssitraditioihin.

Luennon voi kuunnella museon sisäänpääsymaksun hinnalla (10 / 7 euroa). 

Luento liittyy taidemuseossa esillä olevaan näyttelyyn Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022.

Näyttelyssä on mukana liki 60 taiteilijaa, muun muassa Auguste Rodin, Louise Bourgeois, Elina Brotherus, Edgar Degas, Niilo Hyttinen, Kaija Kiuru, Heta Kuchka, Leena Luostarinen, Kalervo Palsa, Laila Pullinen, Aurora Reinhard, Tyko Sallinen, Hugo Simberg ja Ville Vallgren.

Suomalaisten museokokoelmien tanssia, tanssillista liikettä ja ruumiillisuutta kuvaavia teoksia esittelevä näyttely on avoinna 15.1. asti.

Luennon päätyttyä, kello 14.30–15.30, järjestetään Tanssi ja liike -työpaja. Siinä tarkastellaan ja kokeillaan liikkeitä ja tanssiaskelia, jotka pohjautuvat kristinuskoon keskiajalla. Aiempaa kokemusta tanssista ei tarvita.

Työpajaan otetaan korkeintaan 20 osallistujaa. Paikan voi varata etukäteen taidemuseon verkkokaupasta. Myös paikan päällä pääsee mukaan, jos paikkoja on vapaana. Osallistuminen taidemuseon sisäänpääsyn (10 / 7 euroa) hinnalla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää