Tarjolla jalkahoito, hieronta tai käynti kampaajalla

Vähävarainen ikäihminen voi saada hyvinvointipalvelun testamenttivaroista. Parhaillaan etsitään hyvinvointialan yrittäjiä hankkeen yhteistyökumppaneiksi.

Marja Posio nojaa kaiteeseen keskustan seurakuntatalon edessä.

Oululaisten vähävaraisten ikäihmisten on mahdollista saada lahjakortti hyvinvointipalveluun seurakunnan diakoniatyön kautta. Palvelu on joko hieronta, jalkahoito tai parturi-kampaajalla käynti.

Lahjakortit on suunnattu yli 65-vuotiaille ja niitä arvioidaan riittävän noin 360 henkilölle. Päätös lahjakortin saajasta tehdään taloudellisin ja sosiaalisin perustein.

Varat tulevat testamenttilahjoituksesta

Varat ikäihmisille lahjoitettaviin hyvinvointipalveluihin on saatu vuonna 2018 kuolleen Marja Vainion testamenttivaroista. Hän testamenttasi 309 000 euroa käytettäväksi ”kirkon diakoniatyön suorittamaan vanhusten hoitotyöhön”.

Kirkkohallitus jakoi Kirkon keskusrahastolle lahjoitetut varat seurakunnille, seurakuntayhtymille ja tuomiokapituleille hakemusten perusteella.

Viime syksynä haussa olleista varoista Oulun seurakuntayhtymälle myönnettiin 50 000 euroa. Summan avulla käynnistettiin tämän vuoden alussa Kohtaamista ja hyvinvointia ikäihmisille -hanke, joka organisoi avustusten jakamisen.

Yrittäjät voivat ilmoittautua hanketyöntekijälle

Vuoden alussa hankkeen projektityöntekijänä aloittanut Marja Posio kartoittaa parhaillaan palveluntuottajia.

– Minulle voivat ilmoittautua kaikki parturi-kampaamo-, hieronta- ja jalkahoitopalveluja tuottavat yrittäjät, joiden on mahdollista tuoda palvelu tarvittaessa asiakkaan kotiin.

– Kyseiset palvelut valittiin hankkeeseen mukaan juuri siksi, että niitä voi tarjota myös kotikäynnillä tai palvelukodissa. Kaikki ikäihmiset eivät välttämättä pääse käymään yrittäjän luona.

Luvassa myös vapaaehtoisten koulutusta

Hankkeen määrärahaa käytetään Oulun seurakuntayhtymään kuuluvan seitsemän seurakunnan alueella. Kunkin seurakunnan saama summa on suhteessa niiden alueella asuvien ikäihmisten määrään. Huomioon on otettu kaikki 65 vuotta täyttäneet, sillä lahjakortin saadakseen ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Hankkeen budjetista noin puolet käytetään lahjakortteihin. Hanke myös kouluttaa vapaaehtoistyöntekijöitä kotikäyntityöhön toukokuun aikana.

Lahjakorttia tarvitseva voi ottaa yhteyttä oman seurakunnan diakoniatyöntekijään, joka tekee päätöksen sen myöntämisestä. Vastaanottajia etsitään myös Oulun kaupungin kotihoidon työntekijöiden, Oulun löytävän vanhustyön ja kaupunginsairaalan saattohoitoyksikön henkilökunnan avustuksella.

Yrittäjät voivat ilmoittautua mukaan soittamalla numeroon 040 589 2887 tai lähettämällä sähköpostia marja.posio@evl.fi. Diakoniatyön erityispalveluiden alaisuudessa toimiva hanke kestää kesäkuun loppuun saakka.


Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää