Vaalikeräyksellä tukea konfliktien ja kriisien uhreille

Seurakuntavaalien yhteydessä järjestettävän vaalikeräyksen tuotolla tuetaan konfliktien ja kriisien uhreja Suomessa ja muualla. Seurakuntavaalikeräyksen toteuttavat Kirkon Ulkomaanapu, Kirkkopalvelujen Kotimaanapu, Suomen Lähetysseura sekä Suomen Pipliaseura.

Kirkon Ulkomaanavun keräysvarat ohjataan katastrofirahastoon, jonka avulla KUA toimittaa hätäapua erilaisista katastrofeista kärsiville ihmisille ja vastaa pitkäkestoisiin humanitaarisiin tarpeisiin maailmanlaajuisesti.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. KUA toimii 12 maassa, siellä missä hätä on suurin ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Kotimaanavun keräysvaroilla autetaan kriisin uhreja ja vähävaraisia Suomessa yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

Kotimaanapu on Kirkkopalvelut ry:n hyväntekeväisyyspalvelu, joka auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Suomen Lähetysseuran keräysvarat ohjataan jälleenrakennukseen ja ihmisten elinolosuhteiden varmistamiseen kriisien koettelemilla alueilla. Erityisesti panostetaan ruokaturvan varmistamiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan.

Suomen Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle konfliktien keskellä.

Pipliaseuran työn kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä, hänen omalla kielellään. Pipliaseura kääntää ja kustantaa Raamattua sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Työnsä kautta se edistää lukutaitoa ja parantaa syrjäytettyjen asemaa.

  • Lahjoittaa voi tekstiviestillä, MobilePaylla tai tilisiirrolla.
  • Lähettämällä tekstiviestin DIAKONIA numeroon 16499 antaa vaalikeräykseen 15 euroa.
  • MobilePaylla numeroon 25171 voi lahjoittaa haluamansa suuruisen summan.
  • Omavalintainen summa tilisiirrolla tehdään tilille FI68 3131 3001 2553 55, viestikenttään merkintä ”seurakuntavaalikeräys”.

Varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta, ennakkoon on mahdollista äänestää 8.-12. marraskuuta. Ennakkoäänestyspaikat löytyvät täältä:

Katso kaikki seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikat

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää