Välittämisen päivässä jaetaan hyvää mieltä

Marja-Leena Pelkonen tietää niin opiskelujensa kuin oman elämänkokemuksensa kautta, että lähimmäistä voi ilahduttaa pienilläkin teoilla.

|

Toisen ihmisen ilahduttaminen on lopulta aika helppoa. Jos näet kaupassa tuotetta etsivän ikäihmisen, voit kysyä tarvitseeko hän apua. Tai jos asut kerrostalossa, voit avata oven naapurille.

Suomen Diakonissaopistossa opiskeleva Marja-Leena Pelkonen keksii nopeasti tapoja hyvän mielen levittämiseen.

Tuleva nuoriso- ja yhteisöohjaaja on mukana perjantaina järjestettävässä Välittämisen päivässä. Sen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä välittämään toisistaan ja varsinkin ikäihmisistä.

Päivän aikana Oulun löytävän vanhustyön verkosto levittäytyy eri puolille kaupunkia. Jokaisella pisteellä on esimerkiksi onnenpyörä, josta voi napata itselleen vinkin pienestä välittämisen teosta.

Vuolle Setlementin senioritoiminnassa harjoitteluaan suorittavalle Pelkoselle ikäihmiset ovat olleet aina lähellä sydäntä.

– Äitini oli 46-vuotias syntyessäni ja olen oikeastaan kasvanut mummojen ympäröimänä. Arvostan ikäihmisten elämänkokemusta.

Pelkonen teki pitkän työuran sairaalahuoltajana ja elektroniikka-alalla ennen opintojensa aloittamista. Nyt hän toteaa löytäneensä oman paikkansa.

– Harjoittelun aikana olen ollut mukana seniorikerhoissa ja varmistunut siitä, että tuleva urani on ehdottomasti ikäihmisten parissa.

Välittämisen päivä pe 26.11.2021 klo 10–12: Valkean kesäkatu, Ideapark, Kaakkurin ja Ruskon Citymarketit, Kiimingin ja Haukiputaan K-marketit, Maikkulan Sale. Välittämisen päivä on valtakunnallinen ja sitä koordinoi Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli Ry.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää