Valtakunnallinen nuortenilta lähetetään suorana kauppakeskus Valkeasta

Perjantaina 1. syyskuuta Valkeassa kuullaan musiikkia ja keskustelua nuorten tekemästä ja kohtaamasta väkivallasta. Kaikille avointa tapahtumaa voi seurata myös Virtuaalikirkosta.

Kirkon suurkeräys Yhteisvastuu kerää tänä vuonna varoja nuorten kokeman ja tekemän väkivallan ehkäisemiseen sekä nuorten auttamiseen väkivaltaisessa maailmassa.

Perjantaina 1. syyskuuta kello 18-20 järjestetään Oulun kauppakeskus Valkeassa Yhteisvastuu-teemaan liittyvä valtakunnallinen nuortenilta. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

Seurakunnissa ympäri Suomen järjestetään paikallisia nuorteniltoja, joissa nuoret osallistuvat yhdessä etänä Oulun tapahtumaan. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Illan aikana on luvassa herätteleviä puheenvuoroja nuorten väkivallasta, nuorten tekemiä Yhteisvastuu-teemaisia videoita ja musiikkia tähtiesiintyjiltä.

Haastateltavina on nuorten parissa työskenteleviä asiantuntijoita sekä Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo. Lavalla nähdään muun muassa saamelainen rap-artisti Mihkku Laiti. Ilta huipentuu laulaja-lauluntekijä Elias Kaskisen konserttiin.

Elias Kaskisen konsertissa saa yleisökin laulaa 

Elias Kaskinen pitää Yhteisvastuukeräyksen ja nuortenillan teemaa tärkeänä.

– Nuorten kokema osattomuus on suuri yhteiskunnallinen ongelma. Omien kokemusteni ja havaintojeni perusteella nimenomaan osattomuuden kokemus on usein väkivaltaisen käytöksen takana.

– Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa jotain itseä kiinnostavaa ja kehittävää harrastusta, turvallisten aikuisten seurassa. Tämän ei pitäisi olla kodin resursseista kiinni. Toivoisin, että aivan erityistä huomiota kiinnitettäisiin juuri niihin nuoriin, joiden kotoa saama tuki on syystä tai toisesta vähäisempää. On hienoa saada olla mukana tärkeällä asialla, Kaskinen sanoo.

Konsertissa kuullaan hänen omia kappaleitaan vuosien varrelta Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen ajoilta tähän päivään. Artisti odottaa illalta irrottelua, yhteislaulua ja rentoa meininkiä.

– Oulussa on aina ollut poikkeuksellisen hyvät keikat.

Nuortenillan jatkot pidetään Vanhan pappilan Kivijalassa ja sisäpihalla (Isokatu 17), jossa on luvassa grilli-iltapalaa, vapaamuotoista toimintaa ja musiikkia.

Yhteisvastuu-nuortenillan järjestävät Oulun ev.lut. seurakunnat ja Kirkkopalvelut. Tapahtuma on osa Oulun Päiviä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää