Veijo Koivula palkittiin ekumenian hyväksi tehdystä työstä

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo on myöntänyt oululaiselle Veijo Koivulalle Pyhän Karitsan Ritarikunnan komentajamerkin. Koivula sai komentajamerkin Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksen yhteydessä.

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo myönsi Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksen yhteydessä 2. marraskuuta oululaiselle rovasti, teologian lisensiaatti Veijo Koivulalle Pyhän Karitsan Ritarikunnan komentajamerkin.  Pyhän Karitsan Ritarikunta on Suomen ortodoksisen kirkon vuonna 1935 perustama ja hallinnoima hengellinen ritarikunta 

Suomen Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtaja arkkipiispa Tapio Luoma piti myös kiitospuheen rovasti Koivulalle, joka on ollut keskeinen ekumeeninen toimija paikallisesti Oulussa ja valtakunnallisesti jo liki neljänkymmenen vuoden ajan.

Koivula työskentelee Oulun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtajana ja on toiminut eri luottamustehtävissä Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa 1970-luvulta lähtien.

Koivula on myös toimittanut lukuisia kirkkovuotta, jumalanpalveluselämää ja ikoneita käsitteleviä teoksia. Henkilönä hänet tunnetaan avuliaana ja ahkerana yhteydenrakentajana, jolle ekumenia on sydämen asia.

Veijo Koivula kertoo antavansa hyvin suuren arvon tunnustukselle.

– Ortodoksinen kirkko on ollut minulle jo vuosikymmenet läheinen ja tärkeä. Luterilaiset ja ortodoksit tekevät maassamme hyvää yhteistyötä.

Koivulan mukaan esimerkiksi ortodoksisella ikonimaalauksella on ollut hyvin merkittävä ekumeniaa edistävä vaikutus.

– Ikonimaalausryhmissä on mukana paljon luterilaisia, ja sitä kautta ikonimaalaus on noussut merkittävämmäksi myös luterilaisessa kirkossa. Ortodoksien rikas jumalanpalveluselämä ja kirkkomusiikki rikastuttavat myös meidän kirkkoamme.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää