Viestinnän ammattilaiset valitsivat piispa Mari Leppäsen Vuoden johtajaksi

Palkinnon perusteluissa todetaan: ”Mari Leppäsessä yhdistyy sekä teologin harras näkemyksellisyys että ripeästi asioihin tarttuva käytännönläheisyys. Folkloristina hän osaa käyttää tarinankerrontaa vaikuttamistyössään.”

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on nimittänyt Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppäsen Vuoden johtajaksi 2022. Palkinto jaettiin ProCom-päivän yhteydessä  torstaina 2. kesäkuuta. Tuomariston mukaan Mari Leppänen on karismaattinen ja tinkimätön suvaitsevamman hengellisen kulttuurin edistäjä Suomessa.

– Mari Leppäsessä yhdistyy sekä teologin harras näkemyksellisyys että ripeästi asioihin tarttuva käytännönläheisyys. Folkloristina hän osaa käyttää tarinankerrontaa vaikuttamistyössään. Piispa Leppäsen inhimillisyys ja läsnäolo tulevat esiin myös sosiaalisessa mediassa. Vaikka piispa Leppänen on naispappeuden hyväksymistä edistäessään joutunut henkilökohtaisesti eristyksiin hengellisen yhteisönsä vanhoillislestadiolaisuuden ulkopuolelle, hän on määrätietoisesti jatkanut työtään oikeudenmukaisemman ja vapaamielisemmän kirkon puolestapuhujana, palkinnon perusteluissa todetaan.

– Olen iloinen siitä, että kirkon työ on huomattu ja sille annetaan arvoa. Piispa ei tee työtä yksin, eikä johtaminen ole yksilölaji. Onnistuminen edellyttää aina vuorovaikutusta, yhteistyötä ja jatkuvaa oppimista. Tunnen kiitollisuutta työkavereistani ja rohkeista seurakunnan vastuunkantajista, jotka sinnikkäästi puolustavat ihmistä ja rakentavat huomisen kirkkoa. Toivon, että voisin omalla paikallani tukea heitä ja rohkaista ihmisiä, piispa Mari Leppänen sanoo.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset kerätään ProComin jäsenistöltä. Lopullisen valinnan tekee tuomaristo, johon tänä vuonna kuuluivat viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kaisa Lipponen (Paulig), markkinoinnin, viestinnän ja vastuullisuuden johtaja Päivi Anttikoski (SOK), viestintäjohtaja Mikko Koivumaa (ulkoministeriö), dosentti Salla-Maaria Laaksonen (Helsingin yliopisto) ja ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.

Piispa Mari Leppänen vihittiin virkaansa Turun piispaksi 7.2.2021 Turun tuomiokirkossa. Turun arkkihiippakunnassa on kaksi piispaa. Piispan vastuu ja tehtävät jakautuvat arkkipiispan ja piispan kesken. Turun arkkihiippakunnan piispan vastuulle kuuluu 40 seurakuntaa ja arkkipiispan vastuulle yhdeksän Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntaa.

ProCom–Viestinnän ammattilaiset ry on viestinnän ammattilaisten järjestö, joka toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. 75-vuotias ProCom on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö ja alansa vanhimpia järjestöjä Euroopassa. ProComiin kuuluu noin 2600 viestinnän ammattilaista, jotka työskentelevät yrityksissä, julkissektorilla ja järjestöissä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää