Kirkkoherra Petri Satomaa yhtymäjohtajan sijaiseksi 

Oulunsalon seurakunnan kirkkoherra Petri Satomaa nimitettiin yhtymäjohtajan sijaiseksi Oulun seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa. Uuden yhtymäjohtajan haku alkaa tällä viikolla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen kenttäpiispan virkaan 1.6.2023 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Tämän vuoksi Asikainen on irtisanoutunut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajan virasta. Oulun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se myöntää eron yhtymäjohtaja Pekka Asikaiselle.

Yhteinen kirkkoneuvosto nimesi yhtymäjohtajan sijaiseksi Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaan toukokuun alusta alkaen siihen saakka, kunnes uusi yhtymäjohtaja on valittu ja aloittaa virassaan.

Satomaa on vs. yhtymäjohtajana toukokuun ajan Asikaisen ollessa vielä vuosilomalla. Kesäkuun alusta alkaen Satomaa toimii vt. yhtymäjohtajana. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää, että Oulun hiippakunnan tuomiokapituli nimeää puheenjohtajaksi lääninrovasti, Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesosen.

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää, että yhteinen kirkkovaltuusto julistaa yhtymäjohtajan viran haettavaksi. Hakuaika alkaa 19.4. ja hakemukset tulee jättää 11.5. kello 16 mennessä. Tehtävän hakuilmoitus julkaistaan kirkon rekrytointijärjestelmä KirkkoRekryssä. Toiveena on, että uusi yhtymäjohtaja ottaisi viran vastaan elokuun alussa.

Oulun ev. lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous oli maanantaina 17. huhtikuuta. Kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko. Lisätietoja kustakin käsiteltävästä asiasta voitte kysyä esityslistasta näkyvältä esittelijältä.

Muita kokouspäätöksiä

§ 65  Seurakuntien erityispalveluiden johtajan sekä aluekeskusrekisterin johtajan virat, tilannekatsaus: Erityispalvelujen johtajaksi haki 23 henkilöä ja aluekeskusrekisterin johtajaksi 21 henkilöä. Soveltuvuusarvioiden testausten tulokset saadaan 18.4. ja seuraavassa yhteisessä kirkkoneuvostossa 27.4. on haastattelutyöryhmän esitys uusista viranhaltijoista. Valintapäätökset tehdään 13.6. yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa. Uusien viranhaltijoiden toivotaan ottavan virat vastaan 1.8.

§ 67 Yhteinen kirkkoneuvosto esitti yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se asettaa seurakuntatyön erityispalvelujen johtokunnan varapuheenjohtajan kaudelle 2023–2024.

§ 68–69 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi AVOT-hankkeen projektisuunnittelijan ja projektityöntekijän tehtäväkuvaukset ja esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se perustaa määräaikaiset projektisuunnittelijan ja -työntekijät virat ajalle 1.6.2023 – 31.5.2025 sekä julistaa virat haettavaksi.

AVOT – arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta -hankkeessa mukana ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sekä Oulun seurakuntayhtymä. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja luoda uusia toimintamalleja päihde- ja mielenterveystyölle. Mielenterveystyön kehittämistyön työpaketista vastuun ottaa Haukiputaan seurakunta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää