Piispantarkastukset ja hiippakunnan 170-vuotistapahtumat siirtyvät

Piispa Jukka Keskitalon mukaan kirkolla on tärkeä rooli uskon, toivon ja lohdutuksen välittäjänä. Oulun hiippakunnan juhlatapahtumat ja piispantarkastukset on päätetty siirtää syksyyn ja Rovaniemen kirkkoherran vaali voi myös siirtyä.

Koronavirustilanne vaikuttaa Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon virkatehtäviin toukokuun loppuun asti ulottuvalla ajanjaksolla.

20.-22.3. pidettäväksi suunniteltu Ylivieskan seurakunnan piispantarkastus ja 24.4. ja 26.4. pidettäväksi suunniteltu Simon seurakunnan piispantarkastus siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Piispa on myös sopinut Muonion seurakunnan kanssa, että Muonion kirkon 200-vuotisjuhlan piispanmessu ja muut tapahtumat sunnuntailta 29.3. siirretään pidettäväksi myöhemmin.

Hiippakunnan 170-vuotisjuhlan päätapahtumat, eli Bachin H-mollimessu -kiertueen konsertit (su 29.3. Kuopio, ke 1.4. Haapajärvellä, to 2.4. Kemi, la 4.4. Kuusamo ja su 5.4. Oulu) perutaan tässä vaiheessa ja tullaan pitämään myöhempänä ajankohtana todennäköisesti syksyllä.

 

Koronavirustilanteella saattaa olla vaikutusta myös Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaaliin, joka on päätetty pidettäväksi su 24.5.

 

Koronavirustilanteella saattaa olla vaikutusta myös Rovaniemen seurakunnan kirkkoherranvaaliin, joka on päätetty pidettäväksi su 24.5. ja vaalisaarnat 26.4., 3.5. ja 10.5.

Tuomiokapituli harkitsee vaalin siirtämistä syksyyn. Siirto edellyttää kuitenkin tuomiokapitulin istunnon virallista hallintopäätöstä. Asiaa käsitellään kokouksessa 7.4.

Tuomiokapitulin normaalia toimintaa, kuten koulutuksia, pyritään siirtämään verkkoon niin pitkälti kuin mahdollista. Tuomiokapituli on eilen antanut ohjeen seurakuntatoiminnan järjestämisestä, ohje löytyy täältä.

Piispa Jukka Keskitalo pahoittelee seurakunnissa pitkään suunniteltujen tilaisuuksien siirtymistä.

– Tässä tilanteessa on kuitenkin vastuullista toimia varovaisuusperiaateen mukaan. Mainittuja tapahtumia ei siis kokonaan peruta, vaan ne tullaan pitämään myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

 

Mainittuja tapahtumia ei siis kokonaan peruta, vaan ne tullaan pitämään myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

 

Piispan mukaan kirkolla on nyt tässä kansakuntamme poikkeuksellisessa tilanteessa tärkeä rooli uskon, toivon ja lohdutuksen sanoman välittäjänä.

– Kaiken epävarmuuden ja huolen keskellä kristillinen usko ja luottamus Jumalaan auttaa meitä jaksamaan. Suomalaiset ovat aiemminkin ja paljon suuremmissa kriiseissä panneet turvansa Kaikkivaltiaan apuun. Tätä muistamme juuri tänään, kun vietämme Talvisodan päättymisen 80-vuotisjuhlaa, piispa sanoo.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää