Yli 120 vuotta pidetyt Lähetysjuhlat perutaan ensimmäistä kertaa

Lahdessa toukokuussa pidettäväksi suunnitellut juhlat joudutaan perumaan koronavirusepidemian takia. Vuonna 2021 Lähetysjuhlien pitopaikkana on Oulu.

Suomen Lähetysseura ja Lahden seurakuntayhtymä peruuttavat Lahdessa 22.–24.5. pidettäväksi suunnitellut Lähetysjuhlat koronavirusepidemian takia. Lähetysjuhlia on järjestetty vuosittain Lähetysseuran perustamisesta eli vuodesta 1859 saakka, eikä tapahtumaa ole peruttu koskaan aikaisemmin.

Lähetysjuhlat on yksi Suomen vanhimmista vuosittain järjestettävistä yleisötapahtumista ja suurin kirkon kansainvälisen toiminnan tapahtuma. Lähetysjuhlat on kerännyt vuosittain useita tuhansia kävijöitä lähetystyön teemojen pariin, ja juhlilla on ollut paljon kansainvälisiä vieraita.

Tänä vuonna juhlien teemana oli Missä taivas on? ja tarkoituksena oli juhlistaa Lähetysseuran työn alkamista 150 vuotta sitten Namibiassa. Juhlille oli tulossa kunniavieraita Namibiasta, muun muassa Namibian evankelisluterilaisen kirkon piispa Veikko Munyika.

– Lähetysseurassa olemme pettyneitä siihen, että joudumme tekemään päätöksen Lähetysjuhlien peruuttamisesta. Viranomaislinjauksen mukaan meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa ja ymmärrämme tilanteen vakavuuden, sanoo Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola.

Lähetysjuhlat järjestetään yhteistyössä paikallisseurakunnan, hiippakunnan ja joka toinen vuosi Kirkkopäivien kanssa, ja juhlia on pidetty eri puolilla Suomea. Tänä vuonna juhlia olivat Lähetysseuran kanssa järjestämässä Lahden seurakuntayhtymä, Lahden kaupunki ja Mikkelin hiippakunta.

– Tilanne on mikä se on, ja valitettavasti joudumme nämä yhdessä suunnitellut Lähetysjuhlat perumaan. Haluamme kiittää Suomen Lähetysseuraa yhteisesti kuljetusta matkasta. Toivomme kaikille runsasta siunausta poikkeusolojen keskelle, sanoo Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra Miika Hämäläinen.

Seuraavat Lähetysjuhlat järjestetään yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa Oulussa 21.–23.5.2021.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää