Hartaus: Jumala on itse rakkaus

Voisiko helatorstain sanoma taivaaseen korotetusta Kristuksesta tuoda meille viestiä Jumalan läsnäolosta ja rakkaudesta elämässämme juuri nyt? Hoitaa haavaamme syvästä kaipauksesta yhteyteen Jumalan kanssa? kysyy Ulla Mitrunen.

Mystikko, 1300-luvulla elänyt äiti Juliana Norwichlainen, rukoili Jumalalta lahjana ”saada kolme haavaa”.

Ensimmäinen niistä oli saada totinen katumuksen haava, toinen laupiaan myötätunnon haava ja kolmas Jumalaan kohdistuvan syvän kaipauksen haava. Äiti Juliana totesi, että ”kaksi ensimmäistä toivomusta unohtuivat piankin mielestäni, mutta kolmas oli ajatuksissani jatkuvasti.”

Äiti Juliana kaipasi Jumalan tuntemista, todellista läsnäoloa ja Jumalan rakkaudessa olemista.

Minulle Äiti Juliana kuvaa yhtä ihmisyyden suurinta haavaa, kun hän rukoilee Jumalaa, kaipaa Jumalaa, haluaa olla yhteydessä Jumalaan. Onko Jumalan kaipaaminen todellinen haava myös tämän ajan ihmisille – 650 vuotta Juliana Norwichlaisen jälkeen? Miten voin tuntea syvällisesti Jumalan? Missä olet Jumala? Rakastatko minuakin, Jumala?

 

Jumala on itse rakkaus, ei vain se tunne tai tieto rakkaudesta, vaan Hän on itse Rakkaus.

 

Voisiko helatorstain sanoma taivaaseen korotetusta Kristuksesta tuoda meille viestiä Jumalan läsnäolosta ja rakkaudesta elämässämme juuri nyt? Hoitaa haavaamme syvästä kaipauksesta yhteyteen Jumalan kanssa? Kristukselle annettiin kaikki valta – kaikista asioista – taivaassa ja täällä maan päällä. Ja sen tähden mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta.

Rakkaudessa voimme oppia aina Jumalasta, itsestämme ja lähimmäisistämme, sillä Jumala on itse rakkaus, ei vain se tunne tai tieto rakkaudesta, vaan Hän on itse Rakkaus.

Kun me rakastamme, ja kun meitä rakastetaan, Jumala on ja Pyhä Henki vaikuttaa meissä rakkautena Jumalaa, itseämme ja toisia kohtaan. Ja silloin Jumala on läsnä elämämme tässä hetkessä.

”Rakastavalta kysyttiin, kenen hän on. Hän vastasi: Rakkauden. Mille kuulut? Rakkaudelle. Kuka on sinut synnyttänyt? Rakkaus. Missä olet syntynyt? Rakkaudessa. Mikä on nimesi? Rakkaus. Mistä tulet? Rakkaudesta.”

Ramon Llull: Ylistän rakastettuani. Suom. Seppo A. Teinonen 1983.

Ulla Mitrunen, Karjasillan seurakunnan pappi


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää