Perheidylli vei voiton kansikuvakisassa

Rauhan Tervehdyksen vuoden parhaaksi kansikuvaksi äänestettiin joulunumero, joka sai äänistä 17 prosenttia.

Rauhan Tervehdyksessä media-alan opintoihin liittyvää harjoitteluaan tekevä Aukusti Taskila saa olla tyytyväinen. Hänen kädenjälkeään olevat kuvat nimittäin nappasivat kaksoisvoiton kansikuvaäänestyksessä.

Eniten ääniä (29) sai vuoden viimeisen lehden, numeron 41 kansi. Siihen Taskila valokuvasi tunnelmallisesti Sofia seurakuntakeskuksen ikkunassa olevan Mariaa, Joosefia ja Jeesus-lasta esittävän lasimaalauksen sekä aulan joulukuusesta tuikkuvia valoja.

Lasimaalauksen on tehnyt Natalia Lebedeva, ja se on ollut ikkunassa vuoden 2021 adventista alkaen.

Voittajakuvan äänestäjät perustelivat valintaansa todeten kansikuvan olevan tunnelmallinen, jopa pyhä, ja tuovan esiin kaunista käsityötä sekä joulun sanomaa.

Erään äänestäjän mielestä kansilehti oli ”kaunis ja värikylläinen, mutta kuitenkin levollinen ja myös lapsia kiinnostava”.

Itsenäisyys ja rakkaustarina herättivät tunteita

Vuoden viimeisimmät kansikuvat pärjäsivät äänestyksessä hyvin, sillä toiseksi tuli joulukuun ensimmäisen lehden, numeron 38 kansikuva. Taskilan tekemässä grafiikassa liehui Suomen lippu salossa keskellä hankea.

Äänestäjät kommentoivat kansikuvaa toteamalla sen tekevän iloiseksi. ”Oma lippu ja itsenäisyys on parasta!”

Eräs totesi valinnan olleen selvä heti ensisilmäyksellä.

Kolmanneksi tuli numeron 39 kansikuva, johon oli ikuistettu kihlapari Leena Torvela-Haanpää ja Pertti Haipola. Kuvan on ottanut Ester van Dam.

Äänestäjät perustelivat valintaansa paitsi kauniilla kuvalla, myös jutun aiheella. Iäkkään pariskunnan haastattelu huokui rakkautta, mikä huomattiin.

Eräs äänestäjä kommentoikin valintaansa näin: ”Ei pelkästään kuvan vaan siihen liittyvän kauniin ihmissuhdetarinan vuoksi.”

Toinen äänensä kuvalle antanut totesi: ”Jos tuolla iällä löytää kumppanin, niin se jos mikä on hienoa.”

Kymmenen äänestäjää saa postissa tuotepaketin

Jo perinteeksi muodostuneessa kansikuvakisassa ääniä annettiin liki kaksisataa.

Eniten ääniä (130) annettiin verkkolomakkeen kautta. Omaa suosikkiaan saattoi äänestää myös sähköpostitse tai laittamalla toimitukselle teksti- tai WhatsApp-viestin.

Parikymmentä ääntä annettiin myös Rauhan päivän kahvituksessa, kun toimituksessa pidettiin avoimia ovia joulun ja uudenvuoden välisellä viikolla.

Äänestäjien kesken on arvottu kymmenen tuotepakettia, jotka sisältävät Rauhan Tervehdyksen tuubihuivin, heijastimen ja kynän. Tuotepaketit postitetaan voittajille kotiin.

Toimitus kiittää osallistujia ja kannustaa antamaan palautetta, mielipiteitä ja vinkkejä myös tänä vuonna. Yhteystiedot löytyvät täältä.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää