Oulussa etsitään keinoja nuorten väkivaltaisen käytöksen estämiseen

Piispa Jukka Keskitalon koolle kutsumassa paneelikeskustelussa puhutaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista Oulun seudulla. Kaikille avoin tilaisuus on myös katsottavissa Oulun hiippakunnan YouTube-kanavalla.

Piispa Jukka Keskitalon koolle kutsumassa paneelikeskustelussa puhutaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista Oulun seudulla sekä heidän tekemästään ja kokemastaan väkivallasta.

Niin Oulun seudulta kuin koko Suomesta on kuulunut viime vuosina hälyttäviä uutisia lasten ja nuorten pahoinvoinnin kasvusta. Millä keinoilla lasten ja nuorten hyvinvoinnin kriisiin täytyy puuttua? Mistä löytyvät oikeat toimet? Näihin teemoihin paneudutaan paneelissa.

Piispan kanssa keskustelemassa ovat Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä, rikosylikomisario Janne Koskela, nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala, ylioppilas Ilona Piekkola sekä lastenpsykiatri Päivi Lindholm.

–  Monen muun oululaisen tavoin minäkin olen pannut merkille, että lapset ja nuoret kärsivät Oulun seudulla aiempaa enemmän mielenterveyden, sosiaalisen elämän ja oppimisen haasteista. Haasteet purkautuvat myös väkivaltana lasten ja nuorten elämässä. Kehitys on valitettavasti maanlaajuista, mutta Oulun seudulla sillä on myös omat erityispiirteensä, piispa Keskitalo toteaa.

–  Haluan panelistien kanssa pohtia ihan konkreettisia keinoja, kuinka voisimme auttaa lapsiamme ja nuoriamme. Lasten ja nuorten vaikeuksiin täytyy puuttua nyt.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys, jota piispa Keskitalo johtaa, on keskittynyt nimenomaan lasten ja nuorten tekemään ja kokemaan väkivaltaan. Suomessa keräyksen kumppanina on Aseman Lapset ry.

Sofia seurakuntakeskuksen iso seurakuntasali (2. krs) tiistaina 29.8.2023 kello 18. Tilaisuuden jälkeen noin kello 19 on kahvitarjoilu. Keskustelutilaisuus on osa piispa Jukka Keskitalon järjestämää Kartalla-arvofoorumin keskustelusarjaa.

  • Tilaisuus on katsottavissa striimattuna Oulun hiippakunnan YouTube-kanavalla täällä.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää