Kirkkoherran tervehdys korona-aikaan

Korona-virus on aiheuttanut maailmanlaajuisen poikkeustilan, ja Oulun seurakunnissa noudatetaan THL:n, valtiovallan ja tuomiokapitulin ohjeistusta viruksen leviämisen estämiseksi.

Seurakuntayhtymä on laatinut yhteisen ohjeistuksen ja tässä on kootusti käytännön ratkaisut Tuomiokirkkoseurakunnan osalta:

Jumalanpalvelukset
– pääjumalanpalvelus järjestetään normaalisti tuomiokirkossa ja se menee Virtuaalikirkkoon. Intiön messut perutaan toistaiseksi
– messut muutetaan toistaiseksi sanajumalanpalveluksiksi tartuntavaaran minimoimiseksi. Jumalan koko armo ja rakkaus on kanssamme, vaikkemme poikkeustilanteessa voi nauttia ehtoollista säännöllisesti. Jos toivot ehtoollista yksityisesti, ota yhteyttä pappeihimme.
– kirkkokahvit perutaan toistaiseksi
– kirkko on toistaiseksi auki keskiviikkoisin keskustelua ja rukousta varten.
– paastonajan iltahartaudet lähetetään kirkosta joka päivä. Hartaushetkien välityksellä kirkko Oulussa tahtoo kulkea rinnalla lohduttaen ja vahvistaen tilanteessa, joka on kaikille uusi.

Kirkolliset toimitukset
– toteutetaan suunnitellusti, mutta siirtämistä voidaan harkita yhdessä omaisten kanssa. Tilaisuuksiin ei tule osallistua oirehtivana.
-kirkollisten toimitusten varaaminen ensisijaisesti puhelimitse ma-pe klo 9–16, Merja Mikkola p. 08 3161401.

Sielunhoito ja keskustelu
– voit soittaa kenelle tahansa papeistamme ja myös yhteiseen numeroon 044 7884 072, josta vastaa päivystävä pappi, ellei hän ole muissa kiireellisissä tehtävissä.

Perutaan toistaiseksi
– rippikoulut, kerhot, pienryhmätoiminta, muut viikkotoiminnat ja konsertit
– retket ja leirit
-kasvatustyön osalta kehitetään koko ajan etätoimintoja
– diakoniaruokailut (aamupala ja lounas) perutaan, mutta diakonian avustustoiminta jatkuu normaalisti. Ensisijaisesti ajanvaraus puhelimitse ma klo 9–11 p, 044 3161 419. Päihdetyön vastaanotto on Isokatu 17, 1. krs to klo 10–12, soita ennen tuloa, p. 044 3161 419

Seurakunnan työntekijät, jotka ovat oleskelleet ulkomailla tai ovat altistuneet virukselle, jäävät suosituksen mukaiseen karanteeniin ja tekevät etätöitä. Tämä koskee myös minua, olen ollut matkalla eteläisessä Afrikassa.

Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja somen kautta myös etätyön aikana. Seurakuntalaisten huoliin vastataan Kirkon Keskusteluavussa osoitteessa https://kirkonkeskusteluapua.fi/ sekä valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. Verkkosivulla palvelee myös chat ma-pe kello 12–22.

Näillä toimilla pyrimme tekemään kaiken sen eteen, että kaikkien altistuminen tartunnalle olisi mahdollisimman vähäistä ja silti pystymme järjestämään lakisääteiset tehtävät.

Rukoilemme Euroopan kirkkojen konferenssin sanoin niiden puolesta, joita koronavirus on koskettanut:

Jumala, olemme turvattomia ja huolissamme.
Asiat vyöryvät pois raiteiltaan.
Pelko leviää virusta nopeammin.
Lähimmäisestäni on tulossa uhka.
Rajat ovat sulkeutumassa.
Ihmiset eristäytyvät.

Jumala, me ymmärrämme pyrkimykset turvallisuuden varmistamiseksi,
mutta olemme turvattomia ja huolissamme.
Tulit parantajana pelon ja epäluulon maailmaan.
Tulit lohduttajana toivottomuuden ja yksinäisyyden maailmaan.
Tulit maailmaan hyljeksittyjen ja syrjäytyneiden luo.

Rukoilemme sinua: Tule myös meidän keskellemme, vierellemme, koteihimme.
Anna meille tarmoa levittää toivoa siellä, missä pelko pimentää maailman.

Aamen.

Siunausta Sinulle ja läheisillesi!

 

Satu Saarinen
tuomiorovasti
satu.saarinen@evl.fi
040 5567 840


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää