Kolumni: Elämän kallein asia
”Monet suomalaiset eivät usko kristinuskon sanomaan. Jumalaan tai korkeampaan voimaan ehkä uskotaan, mutta ”Jeesus menee yli lipan”, pohtii Salme Kinnunen.
Aikoinaan rippikoulussa meille opetettiin teksti, jonka toivottiin jäävän mieliimme: ”Elämämme kallein asia on Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen”.
Miksi juuri ”tuo asia” on elämämme kallein, mitä tarkoittaa Jeesuksen tunteminen ja milloin pääsee Jumalan lapseksi?
Raamatun kallein sanoma on se, että Jumala lähetti oman poikansa kuolemaan jokaisen syntien tähden. Uskomalla ja turvautumalla Jeesukseen, ihminen saa synnit anteeksi ja pääsee Jumalan lapseksi. Se on myös kallein lahja siksi, koska se maksoi Jumalalle hänen kalleimpansa, oman pojan hengen. Jeesusta opitaan tuntemaan lukemalla Raamattua ja rukoilemalla, puhumalla hänelle ja hänen kanssaan.
Monet suomalaiset eivät usko kristinuskon sanomaan. Jumalaan tai korkeampaan voimaan ehkä uskotaan, mutta ”Jeesus menee yli lipan”.
Täällä eletään omin voimin, mutta samalla palvotaan monenlaisia jumalia, kuten rahaa, valtaa ja omaa itseä. Erilaiset uushenkiset toiminnot ovat tulleet muoti-ilmiöiksi ja ne ovat saaneet jalansijaa kouluissa ja ikävä kyllä joissain seurakunnissakin. Samaan aikaan koulujen kristillisiä hartauksia vähennetään tai ne poistetaan kokonaan.
Raamatun mukaan me kaikki tarvitsemme Jeesusta pelastuaksemme. Raamattu ilmoittaa myös, että Jeesuksella on voima synnin kahleita ja pahuutta vastaan. Monet ovat päässeet Jeesuksen avulla irti riippuvuuksista ja vääristä elämäntavoista. Vaikka usko ei kaikkea synnin valtaa irrotakaan, on Jeesus luvannut olla jokaisen vierellä, joka häntä avukseen pyytää. Tämän olen omassa elämässäni saanut elää todeksi.
Jumala rakastaa jokaista ihmistä ja odottaa, että annamme elämämme hänen käsiinsä. Maamme tarvitsee herätystä ja seurakunnat uudistumista. Uudistuminen alkaa, kun nöyrrymme ristin Herran, Jeesuksen eteen. Häneltä saamme rakkautta, anteeksiantamusta ja armoa, joka muuttaa meitä, lähipiiriä ja koko maailmaa.
Kirjoittaja on Tyrnävän seurakunnan diakoni
Jaa sivu eteenpäin
Lue artikkeliin liittyviä aiheita
Mitä mieltä olit artikkelista?
Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.