Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus perheiden eriarvoisuudesta kertovalle jutulle

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin jakoi tänään vuosittaisen Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen. Sen sai Helsingin Sanomissa julkaistu Ei samalta viivalta -juttu, jonka ovat kirjoittaneet Anni Alatalo ja Katri Jaalamaa. Ehdolla tunnustuksen saajaksi oli myös Rauhan Tervehdyksen syyskuinen juttu oululaisen Virpi Sillanpää-Posion arjesta.

Raati totesi Anni Alatalon ja Katri Jaalamaan jutun olevan laaja-alainen, selkeä ja keskinäistä ymmärrystä lisäävä. Siinä viitattiin myös ansiokkaasti useisiin tutkimuksiin ja raportteihin.

Jutussa tuotiin esille, kuinka perheiden sosioekonominen tausta vaikuttaa lapsen kaverisuhteisiin ja harrastuksiin.

– Lapsiperheet elävät erilaisissa todellisuuksissa. Kun toiset tuskailevat harrastusrumban kanssa, toiset toivovat että lapsilla olisi varaa harrastaa, totesivat palkinnonjakotilaisuudessa puhuneet Alatalo ja Jaalamaa.

Rauhan Tervehdyksen juttu oli myös ehdolla

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin jakaa vuosittain Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen laadukkaasta köyhyyttä koskevasta artikkelista, kolumnista, nettijutusta, radio- tai tv-ohjelmasta.

Tänä vuonna ehdolla oli myös Rauhan Tervehdyksen toimittajan Marita Ahlgrenin kirjoittama Virpi Sillanpää-Posion haastattelu Kenestä vain voi tulla köyhä.

Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Valitun jutun tehnyt toimittaja saa taiteilija Helena Korkan tekemän Hyvä kello kauas kuuluu -palkinnon sekä tuhat euroa Huoltaja-säätiöltä.

Kunnioittavasti köyhyydestä -ehdokkaat 2020 näet tästä.

Kun tulotaso romahti, Virpi Sillanpää-Posio häpesi – nyt hän tietää, että kenestä tahansa voi tulla köyhä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää