Oulussa marssitaan rauhan ja ilmaston puolesta

Uskontojen yhteinen rauhankävely järjestetään Oulussa torstaina 23. syyskuuta kello 17–18. Kulkue etenee Toripolliisin patsaalta Rotuaarin lavalle.

Rauhankävelyllä halutaan edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa.

– Kävelyn teemana on tänä vuonna ilmastoteot – ympäristön ja luonnon kunnioittaminen on kaikkia uskontoja yhdistävä tekijä, ja ilmastonmuutoksen torjuminen on kaikkien yhteinen asia, Oulun rauhankävelyn koordinaattori, yliopistopastori Ari Savuoja kuvailee.

Toripolliisilta edetään Rotuaarin lavalle saakka

Rauhankävelyn lähtö on kauppatorin Toripolliisi-patsaalta, josta matka jatkuu Kauppurienkadun ja Kirkkokadun kautta Rotuaarin esiintymislavan eteen.

– Lavalla kuullaan lyhyet tervehdyspuheet eri uskontokuntien edustajilta, Savuoja kertoo.

Puheita pitävät Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Abdul Mannan, Oulun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Marko Patronen sekä Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Niilo Pesonen.

Samalla teemalla kävellään myös Helsingissä ja Turussa

– Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan rauhankävelyyn. Tapahtuma sopii kaikenikäisille, Savuoja vinkkaa.

Tapahtuman järjestää uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi, joka edistää yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta. Rauhankävely on osa Nuorten rauhanviikon ohjelmaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää