Pääkirjoitus: Joulua voi viettää monella tapaa

”Joulunlapsi syntyy sydämiemme oljille, olimmepa yksin tai suuremmassa joukossa. Itse teemme valinnan, annammeko Hänelle tilaa”, kirjoittaa Vesa Palokangas.

Joulunviettotapoja on monenlaisia. Joulu saattaa myös herättää monenlaisia tunteita.

Jokainen meistä tietää, miten valmistautuu jouluun omassa elämässään. Ei ole oikeita ja vääriä tapoja, jokaisella on vain omansa. Toiset leipovat ja laittavat ruokaa. Joku ostaa kaiken valmiina.

Ei ole oikeita ja vääriä tapoja, jokaisella on vain omansa.

Miten itse teen? Unohtuivatko joulukortit vai lähetänkö vain tekstiviestin vai jätänkö molemmat lähettämättä? Hankinko joulumuistamisia? Monta asiaa on ratkaistavana.

Vai teenkö kuten teen muinakin päivinä vuoden aikana? Ei siihen joulu tee poikkeusta. Sekin on mahdollista. On kysymys jokaisen omista tavoista.

Joulu voi myös ahdistaa. Kiire ja kaikenlainen hössötys voi tehdä sen. Mielialan madaltumista voi tuoda sekin, jos ei ole ketään jakamassa jouluiloa.

Yksinolo ja yksinäisyys ei ole aina oma valinta.

Yksinolo ja yksinäisyys ei ole aina oma valinta. Voi olla, ettei ole voimia hankkiutua muiden seuraan. Syitä on monia. Jos se on vaikea asia, hae apua. Ehkä joku toinen oivaltaa ratkaisun. Kirkkojenkin ovet ovat avoinna meille kaikille, jouluna ja muulloinkin.

Kaiken yhteisöllisyyshakuisuuden keskellä on lupa viettää rauhallinen joulu. Tekemisensä voi valita itse. Jos haluaa olla yksin, siihen on lupa. Ei yksinolo ole aina ongelma. Jouluretriitti itsensä kanssa voi tuoda todellisen joulurauhan.

Joulunlapsi syntyy sydämiemme oljille, olimmepa yksin tai suuremmassa joukossa. Itse teemme valinnan, annammeko Hänelle tilaa.

Toivotan Sinun jouluusi rauhan mieltä ja luottamusta siihen, että Sinunkin joulunvietossasi on Joulunlapsi läsnä.

Kirjoittaja on Muhoksen seurakunnan kirkkoherra


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää