Pääkirjoitus: Kristus nousi kuolleista

”Pääsiäinen tarkoittaa valtavaa ilon ja vapauden viestiä meille: kaikki maailmassa oleva paha on jo voitettu ja kukistetaan lopullisesti kerran”, muistuttaa Erja Oikarinen.

Pääsiäisen ilosanoma on: Jumalan Poika Jeesus Kristus nousi ylös kuolleista ja elää. Kaikki kristityt kirkkokunnasta riippumatta juhlivat pääsiäistä vuoden suurimpana juhlana.

Pääsiäinen tarkoittaa valtavaa ilon ja vapauden viestiä meille: kaikki maailmassa oleva paha on jo voitettu ja kukistetaan lopullisesti kerran.

Jumala loi kaiken alun perin hyväksi, mutta syntiinlankeemuksen jälkeen olemassaolo muuttui. Synti vei eroon Jumalasta, ja tämän seuraukset näkyvät ja tuntuvat jokaisen ihmisen elämässä. Päivittäiset uutiset sodista ja muista ihmisen aiheuttamista kauheuksista kertovat tästä.

Ei tarvitse kaukaa etsiä, kun huomaamme, että olemme itsekin satuttaneet läheisiämme ja tuhonneet luontoa. Tämä kaikki on synnin vaikutusta.

Onneksemme Jumala rakastaa meitä syntiinlankeemuksesta huolimatta. Siksi Jeesuksen, Jumalan Pojan, piti syntyä ihmiseksi, ja lopulta kärsiä ristinkuolema. Kärsimisellään ja kuolemallaan Jeesus sovitti meidän syntimme. Ylösnousemisellaan hän avasi meille tien taivaaseen.

Pääsiäisaamun ihme on, että Jeesus on noussut kuolleista. Opetuslapset saivat todeta tämän makustella asiaa. Jeesus ylösnousseena ilmestyi heille useita kertoja ja jopa selitti, mitä oli tapahtunut, ja miksi.

Pääsiäinen on koko elämän eksistenssiä muuttava tapahtuma. Synti, paha ja kuolema on voitettu. Emme enää joudu kulkemaan kohti kadotusta, vaan saamme elää yhdessä Jeesuksen kanssa.

Pääsiäisen juhla-aika kestää helatorstaihin ja helluntaihin saakka. Silloin muistelemme, kuinka Jeesus astui taivaaseen eikä hän enää ylösnousseena ilmestynyt opetuslapsilleen. Jeesus on keskellämme Pyhän Hengen kautta, ja uskon kautta ymmärrämme hänen olevan kanssamme, vaikka emme enää voi häntä silmillämme nähdä.

Siunattua pääsiäisen aikaa kaikille!

Kirjoittaja on Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen puheenjohtaja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää