Pääkirjoitus: Merkitystä arjessa

Päätitkö vuodenvaihteessa kääntää jollain elämänalueella uuden sivun? Myös kirkko voi olla yhteisö, joka tarjoaa merkityksellisyyttä arkeen, muistuttaa Aarne Kiviniemi.

|||

Päätitkö vuodenvaihteessa kääntää jollain elämänalueella uuden sivun? Teitkö lupauksia? Ensimmäiset viikot kertovat paljon siitä, miten nämä tulevat toteutumaan.

Tammikuussa ihmisten sydän on otollinen itsestä ja toisesta huolehtimiselle. Sen tietävät myös hyvinvointialan yritykset. Soittoja on tullut ja tarjouksia tarjottu. ”Me autamme sinua saavuttamaan muutoksen.”

Myös kirkko voi olla yhteisö, joka tarjoaa merkityksellisyyttä arkeen. Kirkko voi täyttää tyhjyyttä ja antaa uusia ulottuvuuksia elämän käännekohtien ulkopuolella. Miltä tuntuu ajatus, että saa antaa omat lahjansa seurakuntayhteisön käyttöön? Entä ajatus olla tiiviimmin yhteisössä, jossa voi turvallisesti työstää omia elämän ja kuoleman kysymyksiä?

Kirkko voi täyttää tyhjyyttä ja antaa uusia ulottuvuuksia elämän käännekohtien ulkopuolella.

Sinä voit tuoda merkitystä kirkolle. Seurakunnissa tarvitaan vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Tarvitaan luottamushenkilöitä, joilla on kykyä ja sydäntä katsoa laajasti ja tehdä päätöksiä kokonaisuuksien näkökulmasta. Tarvitaan arjen toimijoita, jotka auttavat ja kohtaavat lähimmäisiä tai toimivat aktiivisesti esimerkiksi jumalanpalveluselämässä.

Pian kirkossa valitaan uusia kirkolliskokousedustajia. Tarvitaan laajaa näkemystä ja kokonaisuuksien hallintaa. Tarjolla on hyviä strategisia ajattelijoita ja toimeenpanijoita, joilla on selkeitä visioita sekä kykyä viedä kokonaisuuksia hallitusti eteenpäin. Kannattaa valita ihmiset niihin tehtäviin, joihin he sopivat ja joihin heillä on annettavaa.

Kannattaa valita ihmiset niihin tehtäviin, joihin he sopivat ja joihin heillä on annettavaa.

Oletko sinä sellainen strategisen tason ja johtamisen osaaja, jonka sydän sykkii kirkolle? Koetko, että voisit antaa Oulun seurakunnille enemmän kuin tällä hetkellä teet? Ota minuun yhteyttä ja kerro, mitä ajatuksia sinulle heräsi. On olemassa mahdollisuus, että sinä saisit lisää merkitystä kirkosta ja sinä toisit lisää merkitystä kirkolle.

Kirjoittaja on Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää