Pääkirjoitus: Miten minä ja läheiseni jaksamme?

”Kodin onnea ja turvallista ilmapiiriä ei voi rahalla ostaa. Tässä ajassa olisi tärkeää pysähtyä miettimään, millä tavalla edistämme henkistä hyvinvointia”, muistuttaa Olli Lohi.

Epävarmuus talouden tulevaisuudesta kasvaa ympärillämme. Se koskettaa meitä kaikkia. Moni vastuunkantaja kokee voimattomuutta, kun tulosta pitäisi parantaa ja säästöjä etsiä. Emme voi olla välinpitämättömiä kohtaamiemme vaikeuksien edessä, mutta epätoivon ja turvattomuuden tunteen lisäämiseen ei ole syytä.

Nousukauden aikana yleiset arvot ovat perustuneet taloudellisen menestyksen mittareihin. Tulevaisuudessa voi olla edessä aika, jolloin opetellaan arvostamaan perusasioita ja tyytymään vähempään tavaraan.

Vaikka hyvä taloudellinen tilanne helpottaa elämää, pelkästään sen varaan rakennettu elämä ei tuo pysyvää onnea ja kestävää perustaa. Jumalan siunaus ei suinkaan aina ole sama asia kuin taloudellinen menestys.

Kodin onnea ja turvallista ilmapiiriä ei voi rahalla ostaa. Tässä ajassa olisi tärkeää pysähtyä miettimään, millä tavalla edistämme henkistä hyvinvointia. Miten minä ja läheiseni jaksamme? Onhan kotona hyvä olla?

Kristityn näkemys elämästä ja kutsumuksestaan, ja koko maailmasta pohjautuu Raamatun opetukseen, että Jumala on elämän ja lahjojen antaja. Näitä lahjoja me voimme käyttää omassa elämässämme ja toistemme hyväksi.

Tässä lehdessä kerrotaan Oulun seurakuntien D-asemasta. Se on kynnyksetön kohtaamispaikka, joka torjuu yksinäisyyttä, tarjoaa vaikuttamisen ja toiminnan mahdollisuuksia sekä vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Pidetään hyvää huolta toisistamme, näin omalta osalta voimme olla rakentamassa oman paikkakuntamme ja sen asukkaiden hyvinvointia.

Jeremian sana on edelleen ajankohtainen: ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” (Jer. 29:7)

Kirjoittaja on Lumijoen seurakunnan vs. kirkkoherra


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää