Pääkirjoitus: Muutoksen aikoinakin turvamme on Jumala

”Meidän tehtävämme on toimia oman elämämme vastuun paikoillamme ja tehdä työtä moraalisesti kestävän sekä ihmisarvoa ja ihmiskunnan yhteyttä edistävän elämän puolesta”, kannustaa Erja Oikarinen.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on rikos kansainvälistä oikeutta vastaan ja synti Jumalaa vastaan, toteavat kirkkomme piispat paastovetoomuksessaan 1.3.2022. ”Mitään oikeutusta sotaan ei ole” sanovat Suomen ortodoksisen kirkon piispat paimenkirjeessään 26.2.2022.

Emme voi hyväksyä Venäjän sotaa Ukrainassa. Sodan negatiiviset ja tuhoavat vaikutukset koskevat vähintäänkin satoja miljoonia ihmisiä Ukrainassa, Euroopassa ja laajemminkin. Meihinkin kohdistuu taloudellisia ja turvallisuuttamme uhkaavia vaikutuksia.

Vaikka olosuhteet ovat muuttuneet, kristittyinä meidän turvallisuusperustamme ei ole järkkynyt. Jumala on kallio ja turvapaikka, joka ei järky, olivatpa elämämme tilanteet millaiset tahansa. Me voimme olla sisäisesti turvassa, kun tiedämme, että Jumala on kanssamme. Hän voi antaa sydämeen rauhan ja luottamuksen, vaikka elämän monet muut turvarakenteet olisivatkin järkkyneet.

Toimintakyvyn säilyttäminen edellyttää omasta itsestä huolta pitämistä, ja energian suuntaamista asioihin, jotka vaikuttavat tilanteeseen rakentavasti. Meidän tehtävämme on nyt rukoilla, eli pysyä kiinni Jumalassa puhumalla hänelle ja rukoilemalla toinen toistemme ja hädässä olevien puolesta.

Tehtävämme on pitää huolta arjen rutiineista, nähdä ne asiat, jotka ovat hyvin, lohduttaa toinen toisiamme ja toimia apua tarvitsevien auttamiseksi esimerkiksi lahjoittamalla rahaa luotettavien järjestöjen kautta.

Ja tehtävämme on muistuttaa toinen toisiamme: turvamme on Ikiaikojen Jumala. Elämämme on meitä suuremman varassa.

Kirjoittaja on Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja ja lääninrovasti


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää