Pääkirjoitus: On vielä työn aika

Ihminen voi tuntea työssään kutsumusta. Myös vapaaehtoistyössä voi kokea kutsumusta ja hetkiä, jotka rikastuttavat elämää, muistuttaa Olli Lohi.

Meillä jokaisella on oma, erilainen ja ainutkertainen elämä. Jumala on luonut meidät erilaisiksi persooniksi ja antanut erilaisia kykyjä ja lahjoja, jotka palvelevat meidän omia ja lähimmäisten tarpeita. Jumalan sana kehottaa elämään rauhassa kaikkien ihmisten kesken ja rakentamaan työllään oman kotiseutunsa parasta.

Ihminen voi tuntea työssään kutsumusta. Se tarkoittaa, että hän voi toteuttaa itselle merkityksellistä tehtävää. Myös vapaaehtoistyössä voi kokea kutsumusta ja hetkiä, jotka rikastuttavat elämää. Se lisää myös tutkimusten mukaan tekijänsä hyvinvointia. Tällaista työtä on runsaasti tarjolla seurakunnissa.

Paavali muistuttaa roomalaiskirjeessä: ”Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon, rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin. Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne. Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa.”

Raamatun mukaan ihmiselämä on rakennettu kestävälle perustukselle, kun ihminen kunnioittaa Jumalaa, on kuuliainen hänen sanalleen, luottaa hänen huolenpitoonsa ja uskoo hänen Poikaansa Jeesukseen syntiensä sovittajana. Usko Jumalaan luo turvan ja antaa vastauksen kysymykseen elämän tarkoituksesta.

Jumala voi puhutella meitä monella tavalla, mutta kutsuu yhteyteensä evankeliumin sanan välityksellä. Sen tähden seurakunnan keskeinen tehtävä on yhä pitää esillä evankeliumin ilosanomaa. On vielä työn aika.

Kirjoittaja on Lumijoen seurakunnan vs. kirkkoherra


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää