Pääkirjoitus: Toivoa ja rauhaa synkkyyden keskelle

Pääsiäinen on ennen kaikkea kevään ja toivon juhla. Siihen liittyvät ilon ja uuden elämän värit: keltainen, vihreä ja valkoinen, kirjoittaa Olli Lohi pääkirjoituksessaan.

Eräässä työpaikkakeskustelussa päiviteltiin pääsiäisen sanoman synkkyyttä. Se sai minut pohtimaan, että ehkäpä sanoma ei ollut avautunut niin syvällisesti kuin sen todella tulisi avautua.

Pyhät kirjoitukset, Jumalan ilmoitus meille, välittävät jotain aivan toisenlaista.

Pääsiäinen on ennen kaikkea kevään ja toivon juhla. Siihen liittyvät ilon ja uuden elämän värit: keltainen, vihreä ja valkoinen.

Pajunoksat, joita lapset ilolla koristelevat, muodostavat meille suomalaisen vastineen palmunoksille.

Muistelemme Jeesuksen ratsastusta aasilla Jerusalemiin, jolloin ihmiset levittivät palmunoksia hänen eteensä huutaen: ”Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä” (Joh. 12:13).

Vaikka hiljaisen viikon ja pääsiäisajan tunnelmat vaihtelevat, niiden kiintopisteenä on ilon täyttämä ylösnousemus. Ristiltä kuuluivat Jeesuksen sanat: ”Se on täytetty” (Joh. 19:30), merkkinä siitä, että Jeesus voitti synnin ja kuoleman vallan.

Hänen voittonsa tarkoittaa, että koko maailman synnit on sovitettu.

Vaikka ympärillämme vallitsee levottomuutta ja epätoivoa, kristityillä on mahdollisuus löytää sydämessään rauhaa ja iloa. Vaikka elämämme olisi myrskyisää, tiedämme, että kaikki päivämme ovat Jumalan hallinnassa.

Pääsiäisen sanoma on toivoa niille, jotka kokevat pelkoa, synkkyyttä ja epäonnistumisia. Evankeliumi on edelleen Jumalan voima, joka tarjoaa meille anteeksiantamuksen ja turvapaikan. ”Kristuksen veressä meillä on lunastus, syntiemme anteeksianto” (Ef. 1:7).

Pääsiäinen on kristinuskon suurin juhla. Kotikirkon ovet ovat avoinna. Toivon, että jokainen meistä voi kokea pääsiäisen ilon ja rauhan sisimmässään.

Kirjoittaja on Lumijoen seurakunnan vt. kirkkoherra. 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää