Podcastissa kuullaan, miten läheisen kuolemasta selviää

Kuoleman jälkeinen elämä -podcastissa ääneen pääsevät omaisensa menettäneet. Jaksot ovat kuunneltavissa ilmaiseksi SoundCloud-palvelun kautta.

Rauhan Tervehdyksen toimitus pyysi lukijoiltaan podcast-sarjaa varten kertomuksia ja kokemuksia siitä, miten he ovat selvinneet läheisensä kuoleman jälkeen niin käytännön järjestelyistä kuin surun kanssa jaksamisesta.

Saimme useita kymmeniä tarinoita niin verkkolomakkeen, sähköpostin kuin kirjeiden kautta. Osa lukijoista kertoi olevansa valmis kertomaan kokemuksistaan myös omalla äänellään podcastissa.

Ohessa kolme ensimmäistä tarinaa Kuoleman jälkeinen elämä -sarjasta. Voit kuunnella ne oheisista linkeistä. Linkit vievät SoundCloud-palvelun sivullemme, jossa jaksot ovat kuunneltavissa ilmaiseksi.

Julkaisemme kolmesta ensimmäisestä jaksosta myös luettavat haastattelut Rauhan Tervehdyksessä syksyn 2023 aikana. Tavoitteena on myös tehdä sarjaan lisää jaksoja. Mikäli haluaisit kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä: toimitus@rauhantervehdys.fi.

Lyhyet esittelyt jaksoista:

Jakso 1 – Kuolema käytännössä

Juho Korhonen menetti poikansa muutamia kuukausia sitten. Kimi oli kuollessaan 20-vuotias. Käytännön asiat, kuten hautajaiset ja perunkirjoitus oli kuitenkin pakko hoitaa surun, shokin ja järkytyksen keskellä.

=> Kuuntele jakso 1 tästä (pituus 28 minuuttia)

Jakso 2 – Kun aika on

Elisa Rasmusson on kulkenut hautajaisissa pienestä pitäen. Suurin menetys hänelle oli isän kuolema. Vanhemman menetys, samaan aikaan kun itse lähestyy keski-ikää, sai hänet ymmärtämään elämän rajallisuuden ja oman paikkansa sukupolvien ketjussa.

=> Kuuntele jakso 2 tästä (pituus 20 minuuttia)

Jakso 3 –  Suru on kunniavieras

Mervi Simuna on haudannut molemmat vanhempansa. Minkälaista elämä on vanhempien kuoleman jälkeen, ja miltä suru tuntuu, varsinkin kun asuu yksin vanhemmilta jääneessä asunnossa?

=> Kuuntele jakso 3 tästä (pituus 20 minuuttia)


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää