Vaalipostia / Anne Riikola: Seurakunnassa on turvallisesti hauskaa

”Olen nähnyt, kuinka paljon seurakunnalla on tarjota leirejä, kerhoja, tapahtumia ja muuta laadukasta ja mielekästä tekemistä lapsiperheille ja nuorille”, kirjoittaa Anne Riikola, joka on ehdolla Karjasillan seurakunnassa.

Seurakunnan perustehtävä on kertoa Jumalan rakkaudesta ja toteuttaa lähimmäisenrakkautta maailmassa. Seurakunta on Kristuksen ruumis ja jokaisella jäsenellä on siinä oma tehtävänsä.

Kun tulin seurakunnan toimintaan mukaan 30 vuotta sitten, koin tulleeni kotiin. Jumala kutsui minut mukaan rakkaudellaan. Sain itse päättää, miten osallistun seurakunnan toimintaan. Lauloin kuorossa, opetin pyhäkoulussa, keräsin varoja Yhteisvastuukeräykselle, ulkoilutin vanhuksia, sain opetusta Raamatusta ja rukouksesta ja rukoilin toisten kanssa.

Sain seurakunnasta ystäviä. Seurakunnassa sain hyvää ruokaa ja seuraa. Oli hauskaa ja turvallista. Ja tätä se on yhä edelleen. Seurakunnan vapaaehtoistoiminta antaa mahdollisuuden palvella monella eri tavalla kukin omilla lahjoillaan.

Myöhemmin omien lasteni kautta olen nähnyt, kuinka paljon seurakunnalla on tarjota leirejä, kerhoja, tapahtumia ja muuta laadukasta ja mielekästä tekemistä lapsiperheille ja nuorille.

Seurakunnan tekemä diakoniatyö on tutkimusten mukaan kirkkoon kuulumisen yksi tärkeimmistä tekijöistä. Kirkko auttaa ja puolustaa kaikista heikommassa asemassa olevia sekä taloudellisesti, sosiaalisesti että hengellisesti.

Toivon, että seurakunnan luottamushenkilönä saan olla varmistamassa, että näitä kaikkia toimintoja edelleenkin tarjotaan, ja että kaikki otetaan seurakuntaan yhtä avoimesti vastaan kuin minut aikoinaan otettiin.

Anne Riikola
Toimivat seurakuntalaiset
Karjasillan seurakunta

Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää