Vaalipostia / Eero Hyytinen: Vapaudella on nyt hinta

”Toivottavasti seurakunnilta löytyy sitkeyttä ja pitää yhteyttä kouluihin ja päiväkoteihin ja rohkaista niitä pitämään yllä kristillisiä perinteitä, edes ilman tunnustuksellista sisältöä”, kirjoittaa Eero Hyytinen, joka on ehdolla Karjasillan seurakunnassa.

Parahiksi Halloweenin (ent. pyhäinpäivä) tienoilla julkaistiin uutinen, jonka mukaan pohjoispohjalainen perhe oli saanut kunnalta 1 500 euron korvauksen siitä, että päiväkoti ei ollut järjestänyt tämän ilmeisesti uskonnottoman perheen lapselle asianmukaista korvaavaa toimintaa Pääsiäispolku-tapahtumaan liittyen.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoi, että riittävää ei ollut, että lapsi jäi toisen ryhmän kanssa päiväkotiin ja osallistui tämän toimintaan. Pääsiäispolun sisällöstä ei ole kerrottu, mutta ilmeisesti yhdenvertaisuusvaltuutetulla on oikeudet määritellä kaiken muun lisäksi myös se, mikä on uskonnollinen tapahtuma ja mikä ei.

Negatiivisella uskonnonvapaudella on siis nyt hintalappu. Uutinen kirvoitti ajatuksen siitä, miten vapaus toteutuu toisin päin.

Uskallan olettaa, että lukemattomissa kouluissa ja päiväkodeissa on järjestetty erilaisia halloween-riehoja. Niistä tuskin on etukäteen ilmoitettu luterilaisiin koteihin, puhumattakaan siitä, että tällaisten perheiden lapsille olisi järjestetty asianmukaista korvaavaa toimintaa.

Eikö näin olisi pitänyt kuitenkin tehdä, onhan halloween taustaltaan ja rituaaleiltaan täysin pakanallinen juhla eikä kristityillä ole mitään velvollisuutta tällaiseen osallistua. Miten uskonnonvapaus toteutui?

Pieni uutinen on kokoaan isompi ja jälleen yksi naula positiivisen uskonnonvapauden arkkuun. Kuka opettaja tai päiväkodin johtaja enää uskaltaa lähteä ottamaan riskiä, että joku loukkaantuu ja kantelee yhdenvertaisuusvaltuutetulle? Kuka taloudesta vastaava kunnassa kuittaa tällaiset laskut?

Ollaan jälleen lähempänä vähemmistön diktatuuria. Toivottavasti seurakunnilta löytyy sitkeyttä ja pitää yhteyttä kouluihin ja päiväkoteihin ja rohkaista niitä pitämään yllä kristillisiä perinteitä, edes ilman tunnustuksellista sisältöä.

Toisen tien päässä on uskonnottomuus ja uuspakanuus, joiden tarjoamat arvot ovat yhtä tyhjiä kuin ontoksi koverrettu kurpitsa.

Eero Hyytinen
Kristillisten perusarvojen puolesta
Karjasillan seurakunta

Katso kaikki Karjasillan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää