Vaalipostia / Kirsi Anttila: Mukaan kutsuva seurakunta

”Parhaimmillaan seurakunta on kutsuva, helposti lähestyttävä ja kristillistä uskoa opettava yhteisö. Sinne on jokainen tervetullut, siellä on helppo löytää oma paikkansa ja siellä koetaan lähimmäisenrakkautta”, kirjoittaa Oulujoen seurakunnassa ehdolla oleva Kirsi Anttila.

Kuka muistaa ajan, kun kouluaamut aloitettiin kristillisellä aamunavauksella? Usein veisattiin tuttuja virsiä opettajan polkiessa rahisevaa harmoonia. Ennen ruokailua luettiin ruokarukous.

Muutoksen tuulet puhalsivat ja pian nämä perinteet jäivät historiaan. Joku huokaisi helpotuksesta, joku jäi kaipaamaan vanhoja perinteitä.

Muutokset ovat edenneet hurjaa vauhtia ja nykyisin on kiellettyä liittää koulupäivään mitään kristinuskoon tunnustuksellisesti viittaavaa. Jopa seurakuntien vierailut päiväkodeissa ovat joutuneet mustalle listalle.

Onko jo vanhanaikaista ajatella, että on olemassa Taivaan Isä, joka suojelee ja varjelee? Voisiko näillä asioilla olla jotain tekemistä yhteiskunnan yleisen arvopohjan muutoksen kanssa tai kirkon jäsenyydestä vieraantumisen kanssa?

Parhaimmillaan seurakunta on kutsuva, helposti lähestyttävä ja kristillistä uskoa opettava yhteisö. Sinne on jokainen tervetullut, siellä on helppo löytää oma paikkansa ja siellä koetaan lähimmäisenrakkautta.

Seurakunnan jäsenyyteen kasvetaan jo varhaisesta lapsuudesta lähtien, rippikoulun kautta aikuisuuteen ja vanhuuteen saakka.

Kaikissa ikävaiheissa ja elämän suurissa hetkissä seurakunta on turvallinen koti, jossa saa olla oma itsensä ja jossa saa elää uskoaan todeksi. Ennen kaikkea siellä opetetaan Raamatun Sanaa.

Kaikista tämän ajan ristiriidoistaan huolimatta kirkossa ja seurakunnissa on yhä edelleen mahdollisuus kaiken edellä mainitun rakentamiseen ja tarjoamiseen.

Kirkon työntekijät ja luottamushenkilöt voivat yhdessä olla vaikuttamassa siihen, että ihmiset löytävät tien omaan kotikirkkoonsa ja juurtuvat Sanaan. Tältä pohjalta olen ehdolla seurakuntavaaleissa.

KIRSI ANTTILA
TS – Toimivat seurakuntalaiset
Oulujoen seurakunta

=> Anna palautetta Kirsi Anttilan tekstistä täällä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää