Vaalipostia: Tule vaisuuden kirkko!

”Kirkon päätehtävä on sanan julistaminen. Kenelle sitä julistetaan, jos kirkon jäsenkato jatkuu nykyisellään?” herättelee kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon ehdolla oleva Lyly Rajala.

|

Otsikko on raflaava mutta kirkolle mahdollinen uhkakuva.

Kirkon päätehtävä on sanan julistaminen. Kenelle sitä julistetaan, jos kirkon jäsenkato jatkuu nykyisellään?

Oulun hiippakunta alkaa Utsjoelta ja päättyy Perhoon. Se on maantieteellisesti maamme suurin hiippakunta jossa on 62 seurakuntaa.

Perustimme Oulun hiippakuntaan 13.2.2024 pidettäviin hiippakuntavaltuuston jäsenten ja kirkolliskokousedustajien vaaleihin maallikkoehdokkaille uuden avaramielisemmän ryhmän ”Tulevaisuuden kirkko.”

Mielestämme kirkon tulee seurata ympäröivän yhteiskunnan kehitystä. Ryhmämme poikkeaa muista ehdokaslistoista siinä, että suhtaudumme myönteisemmin samaa sukupuolta olevien vihkimisiin. Kirkon kynnystä täytyy madaltaa muutenkin tai poistaa kokonaan, jotta kirkko alkaisi kiinnostaa suurempaa yleisöä.

Luterilaisen reformaation sakramentteina pitämiin kasteeseen ja ehtoolliseen emme tietenkään toivo muuta kuin enemmän niiden käyttäjiä.

Nykyisessä levottomassa maailmantilanteessa kirkon monipuolinen lapsi-, nuoriso-, perhe-, ja vanhustoiminta sekä mittava diakoniatyö on entistä suuremmassa arvossa. Kirkosta voit niin halutessasi saada itsellesi toisen henkisen kodin, turvapaikan vailla vertaa.

Näissä vaaleissa ovat äänioikeutettuja kaikki Oulun hiippakunnan seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen jäsenet, yhteensä 1163 henkilöä. Jos kuulut heihin, niin äänestä Tulevaisuuden kirkon ehdokkaita.

LYLY RAJALA
Ehdolla hiippakuntavaltuustoon ja kirkolliskokoukseen maallikkojen vaalissa
Tulevaisuuden kirkko, Oulu


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää